Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: ГЕРБ няма да влиза повече в парламента

Борисов: ГЕРБ няма да влиза повече в парламента

"Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече в парламента. Ние много искахме да помогнем на президента и на служебното правителство. Оттук-нататък БСП да бъде любезна да си носи цялата отговорност за следващите три месеца." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в парламента днес, добавяйки, че се отказва от гласуваната вчера на първо четене актуализация на бюджета на НЗОК.

"Парламентарната група на ГЕРБ няма да влиза повече впарламента. Ние много искахме да помогнем на президента и на служебното правителство. Оттук-нататък БСП да бъде любезна да си носи цялата отговорност за следващите три месеца." Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в парламента днес, добавяйки, че се отказва от гласуваната вчера на първо четене актуализация на бюджета на НЗОК.

"Ако цифрите в бюджета са такива, каквито ние казваме,а не каквито казват те, ако се създаде катаклизъм в държавата и няма буфери -това си е изцяло тяхна отговорност, защото КТБ се срина в това управление, не впредишното", посочи още Борисов. Той обясни, че е предложил 4 конкретни стъпки заоздравяването на КТБ и в нито една от тях не влиза да се фалира банката.

Борисов коментира още, че самата БСП не желае да подкрепи актуализацията, предложена от премиера в оставка Пламен Орешарски. Председателят на ГЕРБ съобщи, че е отишъл при новияпредседател на БСП Михаил Миков и го е попиталдали ще подкрепи поне предложения от тях бюджет. Отговорът му бил "не".

На въпрос дали ГЕРБ няма да влязат в зала пригласуването на второ четене на актуализацията на държавния бюджет и на бюджетана НЗОК, Борисов отвърна: „Не, не, дотук беше. Оттук-нататък отговорността е самона БСП. Излизаме от парламента, днес беше последният работен ден”.По отношение на това дали не е време президентът даразпусне парламента, Борисов коментира, че не може да говори от негово име.

Междувременно, депутатът от групата на "Коалиция за България" Жельо Бойчев коментира след изявлението на лидера на ГЕРБ, че това е една "щастлива развръзка".

„Финансовитепараметри са добри, има достатъчно фискален резерв и между другото да ви кажа –с гласувания бюджет за 2014 година има още 800 млн. до лимита, които не саизползвани, така че има достатъчно буфери и възможности. Спасихме държавата оттова да бъде задължена с още 3,4 млрд. и аз съм доволен от това нещо“,категоричен е Жельо Бойчев.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега