Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Заставаме срещу тероризма, стига да имаме доказателства

Борисов: Заставаме срещу тероризма, стига да имаме доказателства

Винаги бихме застанали срещу всеки терорист, тероризъм или държава, която произвежда такъв, стига да имаме достатъчно доказателства.

Винаги бихме застанали срещу всеки терорист, тероризъм или държава, която произвежда такъв, стига да имаме достатъчно доказателства. В момента ние ги нямаме и затова продължаваме усилено да работим по разследването. Това каза министър-председателят Бойко Борисов на пресконференция след срещата си с премиера на Израел Бенямин Нетаняху в Ерусалим по повод атентата в Бургас.

Борисов подчерта, че разследването се води от българските служби, които си партнират със службите от САЩ, Израел, Великобритания. България ще настоява да се намерят и да бъдат съдени онези, които извършиха този кървав атентат срещу израелски граждани, при който беше убит и български гражданин, заяви Борисов. Той добави, че към настоящия момент ние не разполагаме с достатъчно информация, която категорично да каже кой е извършителят. Той припомни, че разследването разполага с пръстовите отпечатъци на извършителя, негова снимка и ДНК профил. Службите трябва да поработят много добре и ние да разберем кой е този човек, откъде е дошъл. По този начин ще разгадаем цялата схема и взаимовръзки, коментира премиерът.  

От своя страна израелският министър-председател Бенямин Нетаняху коментира, че "между България и Израел има истинско приятелство и човешки мост, изграден от многото евреи, дошли от България". "Лично Вие, господин министър-председател и българският народ доказахте вашето приятелство към Израел", подчерта още израелският премиер и изтъкна, че "свободните страни трябва да бъдат заедно, за да победят тероризма."

През втория ден от визитата, премиерите на България и Израел подписаха съвместна декларация за засилване на отношенията между двете страни. В присъствието на двамата министър-председатели бяха подписани и четири споразумения между българската и израелската държави – за сътрудничество в областта на информационните технологии и съобщенията; в областта на здравеопазването и медицинската наука; относно доходоносната дейност на членове на семейството на член на дипломатическа мисия или консулско представителство; за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката за периода 2012-2014г.

„Икономиките ни се сближават и на срещата ни днес с Борисов говорихме за бъдещи израелски инвестиции в България в секторите земеделие и технологии”, каза още израелският правителствен ръководител. „Обсъдихме и важни факти, за които светът трябва да знае за България - стабилността и успехите на вашата страна и данъчната политика, които са фактори, създаващи възможности за привличане на инвеститори в България”, допълни още  Нетаняху. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега