Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов, Нанков и Николов откриха благоустроената Морска градина

Борисов, Нанков и Николов откриха благоустроената Морска градина

С направената инвестиция са обособени места за отдих, а средата вече е по-достъпна за хора с увреждания.

Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на регионалноторазвитие и благоустройството Николай Нанков и кметът на община Бургас ДимитърНиколов откриха официално обновеното ядро на Морската градина в Бургас. Стойността на начинанието възлиза на близо 5,6 млн. лева.

С направената инвестиция са обособени места за отдих, а средата вече е по-достъпна за хора с увреждания. Изградени са детски площадки, поливната система е автоматизирана, изпълнени са също водопроводна и канализационна система. За сигурността на гражданите е монтирана система за видеонаблюдение. Подменени са осветителните тела, които са и енергоефективни.

"Честито набургазлии и техните гости. Ангажиментът, който бяхме поели преди време гоизпълнихме по най-добрия начин. Действително проблем ни беше палмата, защото тя трябваше да бъде точно като на снимката от преди 100 години и много снимахме и мерихме, но се справихме", заяви при откриването премиерът Бойко Борисов.

Кметът ДимитърНиколов отбеляза, че благодарение на проекта цялата алейна мрежа в Приморскипарк в Бургас е основно реконструирана и преасфалтирана. Обновени са същофонтанът, чешмите и подпорните стени. Вече има нови перголи, пейки и кошчета за отпадъци. Изградени са дваподземни резервоара за събиране на повърхностни дъждовни води, които ще сеизползват за поливане на зелените площи, чиято обща площ е над 120 декара.

"Тяизисква изключително интензивно обработване и обгрижване, защото енай-посещаваното място в нашия град”, обясни Николов. Той допълни, че приреконструкцията на парка са спазени над 60 изисквания на Министерството накултурата, защото е паметник на парковото изкуство. Част от него ереконструиран по снимки от преди 100, 80 и 70 години, за да бъде възстановенаморската градина в най-автентичен вид.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега