Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Разглеждат влизането ни в ERM II през юли

Борисов: Разглеждат влизането ни в ERM II през юли

"България има вторият най-нисък дълг на държава в ЕС като съотношение на дълга към БВП", отбеляза Валдис Домбровскис.

"Няма държава, която да е приела еврото, и да е станала по-зле или да се е върнала обратно. Това са фактите към днешна дата". Това коментира пред медии министър-председателят Бойко Борисов след среща със заместник-председателя на Европейската комисия Валдис Домбровскис в Брюксел. По време на разговора двамата обсъдиха напредъка на страната ни за влизането в чакалнята /ERM II/ на еврозоната.

Борисов обяви още, че влизането ни в т.нар. "чакалня" за Еврозоната ще бъде разглеждана през месец юли. "Дотогава българските банки трябва да наблюдават много внимателно капиталовата си състоятелност, за да няма допълнителни пречки", допълни Борисов.

"Ще вървим към чакалнята на еврозоната при този курс и само при абсолютен консенсус в страната. Когато вицепрезидент на ЕК, бивш премиер, комисар, който отговаря за това, точно и ясно казва, че България ще влиза в чакалнята на еврозоната само по фиксирания курс към датата, която българският парламент се съгласи, аз повече от това няма как да убедя хора", каза още премиерът.

Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис заяви, че е много висока степента на сигурност сегашният обменен курс, при който левът е фиксиран към еврото, да остане и след влизането на страната ни в еврозоната.

"България има добра кредитна история на фискалната и бюджетната дисциплина, тя има вторият най-нисък дълг на държава в ЕС като съотношение на дълга към БВП", отбеляза още Валдис Домбровскис.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега