Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов: Хуманитарната помощ не може да замести политическите решения

Борисов: Хуманитарната помощ не може да замести политическите решения

На първия по рода си форум, който се провежда в Истанбул, премиерът потвърди ангажимента на България към усилията на глобално и регионално ниво, насочени към превенция и разрешаване на съществуващите конфликти, както и за създаване на условия за недопускане на тяхното възобновяване.

"През последните години сме изправени пред безпрецедентнипо брой, мащаб и продължителност хуманитарни кризи и бедствия. С нарастванетона хуманитарните нужди ефективното използване на средствата за хуманитарнитедейности придобива решаващо значение, но оказването на помощ не може да заместиполитическите решения". Това заяви министър-председателят Бойко Борисов предучастниците в Световната среща на най-високо ниво по хуманитарните въпроси.

Напървия по рода си форум, който се провежда в Истанбул, премиерът потвърдиангажимента на България към усилията на глобално и регионално ниво, насоченикъм превенция и разрешаване на съществуващите конфликти, както и за създаванена условия за недопускане на тяхното възобновяване.

Борисов посочи, че катонастоящ председател на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа държаватани е предложила конкретни инициативи за укрепването на сигурността,стабилността и устойчивото развитие на нашия регион. Премиерът отбеляза и, честраната ни вече изпълни ангажиментите, поети по време на международнатаконференция „Подкрепа за Сирия и региона”, която се проведе през февруари вЛондон.

Министър-председателят оцени високо доклада на генералниясекретар на ООН и заяви политически ангажимент за постигане на значителеннапредък по петте основни отговорности от т. нар. Дневен ред за човечност.Премиерът Борисов допълни, че страната ни ще продължи да участва в усилията наЕвропейския съюз за подпомагане на най-силно нуждаещите се от помощ.

„Ще сестремим към увеличаване на финансовия принос към хуманитарните организации отсистемата на ООН, както и към механизмите и инструментите на ЕС“, заяви предделегатите на форума министър-председателят. Той обяви, че България сеприсъединява към Декларацията на група държави-членки, в която се потвърждаватнормите на международното хуманитарно право и се настоява за тяхното стриктно ибезусловно спазване.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега