Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов настоя пред Таяни пакетът "Мобилност" да се гледа от новия европарламент

Борисов настоя пред Таяни пакетът "Мобилност" да се гледа от новия европарламент

Двамата проведоха телефонен разговор днес.

Министър-председателят БойкоБорисов обсъди развитието на ситуацията около пакета „Мобилност 1“ спредседателя на Европейския парламент Антонио Таяни. Двамата проведохателефонен разговор днес.

Предвид последното гласуване на текстовете по пакета вКомисията по транспорт и туризъм в Европейския парламент, на което два от тритедоклада по пакета бяха отхвърлени, българският премиер настоя пред председателяТаяни да бъде обмислена възможността темата да бъде оставена за разглеждане отследващия парламент след евроизборите.

Борисов определи като странен казуса, чеима политическо споразумение между ръководителите на различните парламентарнигрупи в транспортната комисия, че трите доклада по пакета „Мобилност 1“ санеразделна част един от друг, но в същото време няма логика отхвърленитедоклади да влязат за гласуване в пленарна зала.

„Два пъти транспортната комисияи един път в пленарна зала евродепутатите отхвърлят спорните доклади по пакета„Мобилност 1“ и с това показват, че текстовете са небалансирани и предизвикватнедоволство както у тях, така и у редица страни-членки на ЕС“, подчертаБорисов.​

За да изрази всички резерви поотхвърлените доклади по пакета „Мобилност 1“ и процедурите по гласуването им впленарна зала на Европейския парламент, премиерът Бойко Борисов изпраща вБрюксел министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията РосенЖелязков.

Министърът ще представи всички аргументи на страната ни по темата насреща с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни. По време на срещатаЖелязков още веднъж ще представи идеята на България разглеждането на пакета„Мобилност 1“ да бъде оставено на следващия Европейски парламент.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега