Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Борисов резна лентата на бургаската "Детелина"

Оборудвали я с "глупакоустойчиви" мантинели
Борисов резна лентата на бургаската "Детелина"

Премиерът Борисов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът на Бургас Димитър Николов прерязаха лентата на пътен възел „Юг” и официално го пуснаха в експлоатация от днес.

Премиерът Борисов, министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и кметът на Бургас Димитър Николов прерязаха лентата на пътен възел „Юг” и официално го пуснаха в експлоатация от днес. Бургаската „Детелина” е завършена в срок, а стойността на проекта е 7 470 389,65 евро с ДДС, като се изпълняваше по програма „Транзитни пътища V“, финансирана със средства от Европейската инвестиционна банка – 65%, и от държавния бюджет – 35 на сто.

Кметът на Бургас отбеляза, че днес е исторически ден за града и за всички пътуващи по Южното Черноморие, като допълни че се надява от днес нататък да няма повече почернени семейства по това трасе.  

„Десетки семейства са почернени в разстояние на 30 години. Повече от 37 смъртни случая има на този участък, повече от 60 души са с трайна инвалидност. Десетки са хората, чакали с часове в задръстванията през лятото. Радвам се и съм горд, че съм кмет на този град, защото този пътен възел ще ни надживее и ще решава транспортните проблеми на много поколения напред. По този начин и с изграждането на АМ Тракия ще се отпуши обходът на Бургас и изграждането на пътен възел „Запад”, за и от Южното Черноморие, и в посока вътрешността на страната”, коментира Николов.  

Кметът допълни, че „този пътен възел вече е годен за експлоатиране, защото всички необходими сертификати за техническа пригодност са налични”.  

От своя страна премиерът Бойко Борисов, заяви че се надява тези, които броят обещанията му да отчетат и това, като едно от изпълнените. „Да се надяваме, че тези, които ми броят обещанията не пропускат да ги отчитат, защото това са изпълнени обещания, които касаят милиони за десетилетия напред”.  

Борисов подчерта още, че участъкът е снабден с „глупакоустойчиви” мантинели - за по-неразумните шофьори. „Бургазлии и всички, които идват да летуват по Южното Черноморие, мисля ще видят, и особено вечерно време, колко е красив мостът - с осветления, цветя, напоителни системи... глупакоустойчиви мантинели сме сложили и тук като в София, защото не вярвам да са по-разумни шофьорите. Пожелавам си да няма повече жертви и катастрофи тук”, завърши премиерът.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега