Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Брак по законите на генетиката: Женим се за човек със сходно ДНК

Брак по законите на генетиката: Женим се за човек със сходно ДНК

Учени от Университета в Калифорния направиха любопитно откритие – оказва се, че брачните двойки обикновено споделят сходно, или поне близко, ДНК. Макар популярната психология да ни обяснява, че противоположностите се привличат, оказва се, че любовта обикновено ни отвежда до човек, с когото сме по-близки на генетично ниво.

Учени от Университета вКалифорния направиха любопитно откритие – оказва се, че брачните двойкиобикновено споделят сходно, или поне близко, ДНК. Макар популярната психологияда ни обяснява, че противоположностите се привличат, оказва се, че любовтаобикновено ни отвежда до човек, с когото сме по-близки на генетично ниво.

До тези изводи стигнали учените,след като изследвали над 800 брачни двойки и двойки, създадени на случаенпринцип, предава Daily Mail. Те сравнили ДНК маркерите им, за да открият, че при жененитепартньори, в повечето случаи те делят сходни генетични маркери.

Това би могло да обясни факта, чеповечето хора са склонни да търсят любовта и да минават под венчилото с човек,който обитава същите ширини или поне принадлжи на същата раса и етнос.Не е ясно обаче как по-точно сеслучва това „надушване“ на подходящия според това условие партньор.

Вероятнопо-скоро става дума за следствените закономерности – мъжете и жените обикновенотърсят партньор със сходна височина, външен вид, хобита, интереси. Структурата на тялото, талантите и способностите пък се определят именно от гените ни. Така, ако с партньора си споделяме сходни интереси, вероятността ДНК маркерите ни да са сходни, е голяма.

В същото време обаче другоизследване, проведено неотдавна, показа, че обикновено хората са по-привлечениот партньори, които имат различна имунна система. На чисто биологично ниво,това се обуславя от факта, че интимните отношения между хората се осъществяватнай-вече с цел размножаване. Различията в имунитета осигуряват по-добър шанс заоцеляване на потомството.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега