Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британките прекарват един месец от живота си в снимане на селфита

Британките прекарват един месец от живота си в снимане на селфита

Според последното любопитно проучване на „The Body Shop“, средностатистическата британка отделя един месец от живота си в снимане на селфита, предава сп. „Hello!“. Това прави общо около 753 часа от безценното ни време на Земята в заснемане на автопортрети, които да послужат за профилни снимки и аватари в интернет пространството.

Според последното любопитно проучванена „The Body Shop“, средностатистическата британкаотделя един месец от живота си в снимане на селфита, предава сп. „Hello!“. Това прави общо около 753 часа от безценното ни времена Земята в заснемане на автопортрети, които да послужат за профилни снимки иаватари в интернет пространството.

В тези часове са включени минутите,които дамите отделят за заснемане отново и отново до получаване на идеалния кадър,обработване на снимките и постването им в интернет. Оказва се, че заднай-обикновения автопортрет стоят часове приготвяне, търсене на перфектнатаобстановка и минимум 3 до 5 отделни кадъра, преди да дойде време заобработването на съответната снимка.

Според същото проучване,най-често използваните трикове за „идеалното селфи“ са меката светлина,вталяващите пози и употребата на различни филтри при обработката на снимките.Любопитното е, че някои от компаниите за софтуерни приложения за смартфони започнаха да пускат ъпдейти към програмите за фотообработка с филтри, специално създадени за обработка на селфита.

Психолози пък изразиха притеснения, че селфи-манията може да бъде асоциирана с някои психични проблеми, свързани със самочувствието. Търсенето на идеалният външен вид, който да ни представя в мрежата, често може да доведе до тревожни резултати. Външният вид и себеоценката на фигурата/красотата са особено деликатна част от човешката психика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега