Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британска преподавателка по приложни изкуства стана Световен учител на годината

Британска преподавателка по приложни изкуства стана Световен учител на годината

Андрия Зафираку получи престижния приз, известен като "Нобелова награда за преподавателска дейност".

Британска преподавателка по приложни изкуства стана Световен учител на годината. Андрия Зафираку получи престижния приз, известен като "Нобелова награда за преподавателска дейност", заради усърдието си да научи основите на 35 езика, за да може да контактува със своите ученици.

Андрия преподава в общинско училище Алпертън в лондонския квартал Брент. Районът е известен като един от "най-пъстрите" в етническо отношение не само в столицата, но и в цяла Великобритания. Около 130 различни езика се говорят от жителите на квартала, който се слави и като един от най-бедните в Лондон. Различията в етническия произход често стават причина за социална изолация, нисък успех и отпадане от образователната система.

Въпреки предизвикателствата, Андрия Зафираку не се отказва. Тя не само влага усърдие в подготовката на часовете си, но помага и на свои колеги да открият правилния път към сърцата на учениците в Алпертън. Та е сред инициаторите на много от иновативните практики, въведени в общинското училище.

Според нея, предметът й е от голямо значение тъй като изкуството надхвърля езиковите бариери и спомага за сплотяване на етнически пъстрия колектив от ученици. Дава им възможност за себеизразяване, позволява им да намерят правилния път в среда, която често превръща децата в жертва на банди и схеми.

Наградата "Global Teacher Prize" се връчва от 2013-а година насам. Инициативата е на световна фондация и цели да насочи вниманието към онези учители, преподавателски похвати и образователни иновации, които променят съдби и допринасят за устойчивото развитие. Призът включва и парично поощрение в размер на 1 млн. долара.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега