Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британска телевизия получила списък с данните на 22 000 бойци на Ислямска държава

Британска телевизия получила списък с данните на 22 000 бойци на Ислямска държава

Британската телевизия "Sky" съобщи, че е получила списък, съдържащ имената и данните на 22 000 бойци от редиците на Ислямска държава. В документите имало адреси, телефонни номера, имена на близки и роднини и друга детайлна информация за агенти на терористичната организация по целия свят.

Британската телевизия "Sky" съобщи, че е получила списък, съдържащ имената и данните на 22 000 бойци от редиците на Ислямска държава. В документите имало адреси, телефонни номера, имена на близки и роднини и друга детайлна информация за агенти на терористичната организация по целия свят.

Книжата били попълвани при "приемането" на тези личности в редицата на ИД, като за целта кандидатите отговаряли на 23 въпроса. Част от тези имена са вече познати, някои от хората в списъка са загинали, или обявени за издирване.

Информацията била получена на флашка, открадната от вътрешната "полиция" на Ислямска държава. Паметта била открадната от член на организацията, който твърди че групировката е била превзета от бивши войници на Саддам Хюсеин. Причината информаторът да напусне ИД била, че идеалистичните правила на групата рухнали след завземането й от личности с терористични идеи.

Информаторът признал пред репортер на телевизията, че ИД възнамерява да напусне центъра си в Ракка и да се премести първо в центъра на сирийската пустиня, а след това да се оттегли в Ирак.

Междувременно, CNN съобщи, че книжата са били публикувани и в сирийски опозиционен вестник и в момента се разглеждат от немското разузнаване. В документите и въпросниците кандидатите отбелязвали дали желаят да станат редовни бойци, или да вземат участие в самоубийствени атентати.

Кандидатите посочвали и джихадския си опит, както и страните, които са посещавали. Описвали и собствеността, която ще оставят за каузата след себе си. Сред новоприетите членове имало личности както от Сирия, Либия и Ирак, така и от Германия, Франция, Великобритания и други европейски страни.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега