Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британските власти твърдят, че "предизвикателството Момо е фалшива новина"

Британските власти твърдят, че "предизвикателството Момо е фалшива новина"

Те твърдят, че до този момент няма регистриран сигнал дете или тийнейджър реално да е пострадал, в следствие на "новата онлайн заплаха".

Британски експерти по киберсигурност твърдят, че предизвикателството Момо е фалшива новина, раздута от медиите. Те твърдят, че до този момент няма регистриран сигнал дете или тийнейджър реално да е пострадал, в следствие на "новата онлайн заплаха".

Момо е страховито кукловидно същество, което според световните медии се появява в приложението WhatsApp и предизвиква деца и младежи да поемат опасни рискове, като ги заплашва, че ако откажат или ако разкажат на някого за това, родителите им ще бъдат убити. Подобни схеми се въртят в социалните мрежи от няколко години - Синия кит е ярък пример за такава "игра".

Според някои медии, Момо е предизвикало смъртта на 130 младежи в Русия. Към този момент обаче нямало потвърждение за това от властите, нито пък сигнали за появата на страховитото човече сред децата и тийнейджърите във Великобритания или на друго място в Европа.

От ВВС съобщават, че лицето, което вся паника сред родителите през последните седмици, е всъщност снимка на скулптура на японска компания за специални ефекти, появила се през 2016-а година.

Макар към момента да няма потвърждение, че подобна опасна игра се разпространява в социалните мрежи, експерти предупреждават родителите, че дори "фалшивата новина" може да въздейства на детската психика.

Съветът към тях е да не се фокусират върху това да "дебнат за появата на Момо", а да използват възможността да обяснят на децата си какви опасности крие интернет. Важно е те да са въоръжени с достатъчно знания, за да не се поддават на "хищниците в мрежата", били те Момо предизвикателства или пък педофили.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега