Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Британчета заливат посолството ни в Лондон с писма, питат за историята ни и за футбол

Британчета заливат посолството ни в Лондон с писма, питат за историята ни и за футбол

В посолството ни се пази и ръчно изработен албум от със снимки и лепенки с лика на Димитър Бербатов.

Посолството ни в Лондон все по-често получава писма по обикновената поща от британски деца, които търсят информация и изразяват интерес към България, предават от пресцентъра на Министерството на Външните работи. В тези писма малчуганите търсят от дипломатите съдействие при изработването на училищни проекти, задават въпроси за историята ни или за българския футбол.

"От този най-непринуден вид кореспонденция получаваме обратна връзка за имиджа на нашата страна сред младите хора във Великобритания", разказват от посолството.

Рос от Северна Ирландия, например, споделя в писмото си до посолството любопитните факти от българската история, които са му направили впечатление: например, че България е най-старата държава в Европа, която никога не е променяла името си. Неговото писмо е част от училищен проект по писане на писма. Избрал е да пише до българското посолство, след като учителката му разказва за хубавата си почивка у нас.

10-годишният Харисън от Стивънидж пък се подготвя за училищно тържество, посветено на културното многообразие във Великобритания и се обръща към посолството с молба да получи карта или снимки от България. А малката Хана от Съри търси информация за любимите храни на българските деца. В посолството ни се пази и изпратен по пощата ръчно изработен албум от британско дете със снимки и лепенки с лика на Димитър Бербатов.

„Особено радващо е, когато получим и следващо писмо с благодарност за отговора“, допълват от мисията ни в Лондон. Малкият Стивън от Шотландия прави именно това: „Благодаря Ви за много забавното и интересно писмо, което получих преди известно време. Показвах го на членовете на моето семейство, които бяха много впечатлени“.

В отговор на детските писма служителите на посолството ни се стараят да отворят по-широко прозореца към богатата ни на традиции, история, природни и културни забележителности родина. На Хана, например, разказаха за мекиците, които българските деца получават за закуска, когато гостуват на своите баби, а Рос получи мартеница и разказ за тази българска традиция.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега