Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Броим около 80 лева за Великденската трапеза

Броим около 80 лева за Великденската трапеза

Около 80 лева ще струва приготвянето на великденската трапеза тази година, изчислиха от в-к "Монитор". В това число влизат традиционните шарени яйца, козунаците, агнешкото и салатата.

Около 80 лева ще струва приготвянето на великденската трапеза тази година, изчислиха от в-к "Монитор". В това число влизат традиционните шарени яйца, козунаците, агнешкото и салатата. Ето какво влиза в тези сметки:

Само за 2,5-3 кг. агнешкото месо за четиричленно семейство отиват от 32 до 40 лв. За гарнитурата към него трябва да добавим 7-8 лв. за ориз, дробчета и картофи, както и олиото и различните подправки за цялото готвене и салатите.

Поне по една кора (30 яйца) себоядисват във всяко домакинство. Това заедно с боята и украсите по яйцата ще ни струва 8-10 лв. Поне още толкова пари трябва да сме готови да похарчим, ако децата ни са малки, за да им купим и шоколадови великденски лакомства - яйца, зайчета и украшения за трапезата, както и лепенки и кристали по боядисаните яйца, които да ги радват.

За поне 2 великденски козунака ще ни отидат към 10 кинта. Така излиза, че наред с месото сладкишите са с най-голям принос в харчовете за приготвяне на великденския обяд.

За празничната салата от маруля, домати, краставици, зелен лук и някои плод ще отидат поне още 5-6 лв. Добавим ли и сирене, за да стане салатата шопска или и маслини, то тя ще поскъпне с още лев-два.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега