Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Броят на децата в Сунгурларе расте, училището в града им отеснява

Броят на децата в Сунгурларе расте, училището в града им отеснява

Учебното заведение търси 600 000 лева за нови пристройки.

Броят на децата в училищна възраст в Сунгурларе и съставните селища на общината расте. Броят на паралелките в местното училище продължава да се увеличава, докато от учебното заведение търсят начини да разширят базата си, така че да могат да осигурят достатъчно пространство и условия за децата и младежите, обучаващи се в него.

Ако доскоро е имало по 2 паралелки в 5 клас, то сега те са по 3. Дори се е наложило училищната библиотека да бъде трансформирана в класна стая. От следващата учебна година прием ще бъде обявен и по нова професионална паралелка Горско ловно стопанство - „техник лесовъд“.  През новата  учебна година се очаква да има три нови паралелки – пети клас и три нови паралелки – дванадесети клас.

Това стана ясно по време на среща между директора Николай Русев, заместникът му Росица Танева и бургаския депутат Галя Желязкова. Народният представител посети учебното заведение в рамките на кампанията "Големи автори за малки библиотеки", за да дари популярни нови издания от изучавана училищна литература, но се натъкна на сериозен проблем.

И докато тенденцията децата да се увеличават е повод за радост, то от ръководството но СУ "Христо Ботев" споделиха с Желязкова, че има голяма необходимост от изграждане на допълнителни постройки към училището, за да могат те да получат образование. Проектите за това са готови, а стойността им е около 600 000 лева. Предстои учебното заведение да търси финансиране от държавата.  

Основно училище в Сунгурларе се открива за пръв път през 1886 г. То се помещавало в стара турска къща, където на четмо и писмо се учели четири класа. Името му било "Св. Св. Кирил и Методий". С течение на времето броят на учениците, а и на учителите, растял. С това се увеличавали и годините на обучение на всяко от децата и младежите. Още няколко метаморфози претърпява образованието до 1933-а година, когато е завършена сградата на тогавашното "квартално училище", чийто приемник е настоящото СУ "Христо Ботев".

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега