Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бум на исканията за персонални кодове в НАП

Бум на исканията за персонални кодове в НАП

По 1000 персонални идентификационни кодове (ПИК) на ден издава НАП през последните дни на данъчната кампания, отчитат от Агенцията. ПИК дава възможност за онлайн подаване на данъчната декларация за облагане на доходите, а освен това е безплатен и безсрочен. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическите лица.

По 1000 персоналниидентификационни кодове (ПИК) на ден издава НАП през последните дни наданъчната кампания, отчитат от Агенцията. ПИК дава възможност за онлайнподаване на данъчната декларация за облагане на доходите, а освен това ебезплатен и безсрочен. ПИК се издава в офиса по постоянен адрес на физическителица.

Освен данъчната декларация заоблагане на доходите, с персонален код на НАП гражданите могат да подават поинтернет и много други документи – осигурителни декларации образец 1 и 6, справказа изплатени доходи на физически лица (по чл. 73 от ЗДДФЛ), както и декларациятаза авансови данъци (по чл. 55 от ЗДДФЛ), която се изисква от самоосигуряващитесе и наемодателите всяко тримесечие.

С ПИК клиентите на НАП могат да проверяватоще какви са задълженията им към бюджета, какви плащания са направили, какъв еосигурителният им доход, да получат информация за членство си в пенсионен фонд, направените вноски и др.От НАП напомнят, че остават само3 работни дни до изтичането на срока за подаване на декларациите за облагане надоходите на физическите лица от 2014 г. – 30 април 2015 г.

До момента саполучени над 350 000 подоходни формуляра, като всеки трети от тях еизпратен по електронен път с ПИК или електронен подпис.Освен по електронен път,данъчните декларации могат да се изпратят по пощата или да се подадат на мястов някои пощенски станции, където директно ще бъде издаден входящ номер.

Срокът за подаване на годишнитеданъчни декларации за облагане на доходите изтича на 30 април, като в същиясрок трябва да бъде заплатен и дължимия данък за довнасяне. Всички данъци сеплащат по една банкова сметка. При превод на пари към бюджета се попълва код завид плащане - 11 00 00 „Данъци и други приходи за централния бюджет“.  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега