Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии: "Искаме природа, не бетон!"

Бургазлии: "Искаме природа, не бетон!"

Бургазлии се обявиха в защита на Странджа. Около 70-80 души наброяваше протестът под надслов „Искаме природа, не бетон!“ в Бургас, организиран в защита на природен парк Странджа и уволнения вчера директор инж. Стефан Златаров. „Странджа не е манджа!“, „Оставка!“ и „Кой продаде Странджа“ бяха най-често скандираните фрази от протестиращите. Младежи, родители с деца и възрастни хора развяваха собственоръчно изрисувани плакати, снимки на защитени растения, огласяйки площада с виковете си. В подкрепа, в протеста се включи и Радостина Ценова - Връзки с обществеността и местен представител за Странджа и Южното Черноморие на Българска Фондация Биоразнообразие.

Бургазлии сеобявиха в защита на Странджа. Около 70-80 души наброяваше протестът под надслов„Искаме природа, не бетон!“ в Бургас, организиран в защита на природен паркСтранджа и уволнения вчера директор инж. Стефан Златаров. „Странджа не еманджа!“, „Оставка!“ и „Кой продаде Странджа“ бяха най-често скандираните фразиот протестиращите. Младежи, родители с деца и възрастни хора развявахасобственоръчно изрисувани плакати, снимки на защитени растения, огласяйкиплощада с виковете си. В подкрепа, в протеста се включи и Радостина Ценова - Връзкис обществеността и местен представител за Странджа и Южното Черноморие наБългарска Фондация Биоразнообразие.

Пред PoligrafF.netтя коментира, че решението заосвобождаването на инж. Златаров и застрояването на част от парка е „скандално“и борбата срещу него няма да спре. По думите й, от своя страна фондацията нямадруг избор освен да сезира Европейската комисия, тъй като „у нас явно това еединственият начин нещата да се случват правилно“.

Ценовапризна, че е приятно изненадана от множеството, което се е събрало предЧасовника. „Бургазлии по принцип са по-предпазливи и не тръгват, така да секаже, с рогата напред. Явно осъзнават колко важна е каузата Странджа.“ Навъпрос на ПолиграфФ дали се очаква това да се превърне в „протест спродължение“ тя отвърна, че зависи от желанието на хората и резултата отобщонационалните протести на 28-ми януари.

„Това не епроблем само на Странджа. Става дума за проблем от национален мащаб. Същотоможе да се случи и в куп други общини, чиито планове чакат заради неодобренаекологична оценка от Министерството на околната среда. Това поставя цялатасистема за защита на природата под една много голяма въпросителна“, коментираоще Ценова. По думите й вече има внесени искания за промяна в два закона, кактои случаят да се разгледа от 7-членен състав на ВАС, за да има все пак някакъвшанс нещо да бъде променено.

В разговорите сис протестиращите разбрахме, че те нямат големи очаквания – „С един протест нищоняма да стане. Но на нас това ни остава – улицата. Като граждани нямаме правода оспорваме решение за Общ устройствен план, например. Юридически, ръцете ниса вързани. Остава ни само протестът като форма на несъгласие. Надяваме сесамо, че ще има чуваемост там, където трябва“, коментира един от протестиращите– Иван на 22 години от Бургас.

Кадри от протеста и разговора ни с Радостина Цанова можете да видите във видеоматериала, който сме ви подготвили:

<iframe width=447 height=251 src=//www.youtube.com/embed/SxTdP3kQYIs frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега