Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии искат чужди инвестиции и нови работни места

Бургазлии искат чужди инвестиции и нови работни места

Проведе се първото обществено обсъждане за развитието на Бургас в периода 2014-2020 г.

Днес се проведе първото обществено обсъждане за развитието на Бургас в периода 2014-2020 г. То бе част от изпълнението на проекта "Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Бургас", финансиран по Оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013".

Участие в обсъждането взеха зам.-кметът Красимир Стойчев и директорът на дирекция “Устройство на територията” Десислава Евгениева – представители на Община Бургас, експерти от изпълнителя на проекта Консорциум “Устойчиво развитие за Бургас”, неправителствени организации, предприемачи от региона, представители на съсловни организации.

“Искаме да чуем всички добри идеи, за да работим за тяхната реализация”, каза зам.-кметът Красимир Стойчев в началото на срещата. Експертите представиха резултатите от проучване, направено сред бургазлии. Въпреки че градът е на второ място в страната по ниска безработица /4.5 % по последни данни/, в него те посочват като най-голям проблем безработицата, респективно очакват основен приоритет в работата на местната власт през следващите години да бъде именно справянето с нея и оживление на производството.

82 % от попитаните бургазлии са заявили, че през последните години положението им се подобрява. Те обаче искат да видят още по-бързи резултати от работата на общинската администрация. Като приоритетни дейности в развитието на града бургазлии са посочили привличането на чужди инвеститори, реконструкция на съществуващите неизползвани или неефективно използвани производствени зони, модернизация на здравната инфраструктура и развитие на туризма.  

Основната цел на проекта е планиране на устойчиво и балансирано развитие на градската територия на  град Бургас чрез изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие до 2020 г.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега