Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии казаха "Стоп на насилието над жени"

Бургазлии казаха "Стоп на насилието над жени"

Европейският информационен център на евродепутата Мария Габриел в Бургас и местното звено на Жени ГЕРБ проведоха информационна кампания "Стоп на насилието над жени".

Европейският информационен център на евродепутата Мария Габриел в Бургас и местното звено на Жени ГЕРБ проведохаинформационна кампания "Стоп на насилието над жени" по повод Международния денза борба с насилието над жени. В рамките на инициативата бяха раздадени стотицифлаери с номера на национални горещи телефонни линии за помощ на жертви нанасилие, контакти на кризисни центрове в област Бургас и на работещи попроблема местни институции и организации.

Целта на акцията бе да повишиосведомеността по проблема за насилието над жени, предоставяйки в същото времеполезна информация относно ангажираните инстутиции, към които могат да сеобърнат пострадалите от насилие.  

"Международниятден за премахване на насилието наджените ни напомня, че всяка трета жена в Европа е била жертва нанякаква форма на насилие през живота си. Всяка една от тези жени е билаунижавана, преследвана, удряна, подчинявана. Става въпрос за 13 милиона женигодишно, преживели насилие само защото са жени.

Но заедно, с целенасоченидействия и активност на всички нива, чрез засилена превенция и строги наказанияза извършителите, можем да оставим насилието над жените в миналото.Повишаването на информираността за проблема е една от най-важните стъпки за постиганетона тази цел", коментираот Брюксел Мария Габриел.

Тази информационнаакция кореспондира в пълна степен с националната кампания "Насилието наджените: да отворим очи и нарушим мълчанието", която тя провежда в партньорствос държавни институции и организации на гражданското общество.

В акцията севключиха Евелина Михалева областен ръководител на Жени ГЕРБ – Бургас и дами отградската структура. Те получиха подкрепа от зам.-областния управител на градБургас Владимир Крумов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега