Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии предлагат обезопасяване на Моста с видеонаблюдение

Бургазлии предлагат обезопасяване на Моста с видеонаблюдение

Според бургазлиите, само така ще се ограничи тенденцията хора да се хвърлят от Моста с цел да сложат край на живота си.

"Прекрасният ни град е разположен до прекрасно море и имаме прекрасен мостик, които радват жителите и гостите на града ни. За съжаление, в последно време един от символите на града ни се превърна във „фабрика“ за черна статистика". С тези уводни думи представителите на "Организацията за закрила на българските граждани" /ОЗБГ/ предлагат обезопасяване на моста с видеонаблюдение като превенция на инцидентите и саоубийствата.

Според бургазлиите, само така ще се ограничи тенденцията хора да се хвърлят от Моста с цел да сложат край на живота си. От организацията посочват, че мястото е опасно и за тези, които излизат на разходка, но попадат във водата по стечение на обстоятелствата.

В предложение до кмета на Бургас Димитър Николов и председателя на Общински съвет Константин Луков те настояват да се инсталират камери за видеонаблюдение, които да заснемат целия Мост, както и водата около него на поне 50 метра от съоръжението. Бургазлии искат водоустойчиви камери и под самия Мост.

Според тях, това ще допринесе за изпълнението на няколко цели:

- ако скочилият човек размисли в последния момент, то да има възможност да се спаси
и сам;
- когато сам /или няколко човека/ човек започне да вади скочилия или падналия, то да има възможност да се захване и да събере сили, ако му е необходимо;
- когато сам /или няколко човека/ човек се наложи да вади човек, но поради някаква причина не успява да го извади, то да има къде да се захване и да дочака помощ;
- при щастливо стечение на обстоятелствата, водата да изтласка скочилия или падналия към колоните и той да се захване за съоръжението или да бъде отнесен до шамандурите;
- всеки скочил, предварително да знае, че има възможност да се спаси, ако си промени решението след падането във водата. На всеки му се живее и когато знае, че има възможност да се спаси, ще положи усилия да отиде към спасението си/ колоните със съоръженията или шамандурите/;
- ако при нещастен случай човек падне във водата, то да има възможност да му се окаже бърза и адекватна помощ от граждани, които не желаят да скочат във водата или нямат възможност.

Друга идея на ОЗБГ е колоните на Моста да бъдат обвити с въже, по което да има дръжки, за които човек да може да се захване. Другият вариант, който от организацията предлагат, е около колоните да бъдат поставени пластмасови обръчи. Освен това, бургазлии предлагат около по-дълбоките участъци на атракциона да бъдат поставени големи шамандури, а самият Мост да бъде оборудван с пояси за водно спасяване.

За да предпазят младежите, които редовно нарушават забраната за скачане от съоръжението, от ОЗБГ предлагат да има дни, в които то да е позволено. В тези дни задължително да има дежурен спасител, така че всеки желаещ да може да скочи във водата, без да поставя живота си в риск.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега