Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии се жалват от претъпкани автобуси в пиковите часове

Бургазлии се жалват от претъпкани автобуси в пиковите часове

Бургасбус: "Най-рано догодина ще можем да зачестим курсовете".

С понижението на температурите и наближаването на зимата, автобусите от градския транспорт по-често се движат не просто при запълнен капацитет, а с надхвърлен такъв, наблюдава репортер на „PoligrafF“.

Оказва се, че застудяването, както и това, че учебната година е в разгара си, са увеличили значително пътникопотока в основните линии. Това, на свой ред затруднява както използването на електронните карти, тъй като пътниците просто не могат да достигнат до валидаторите, така и самите кондуктори и проверяващи, които не могат да се придвижват в автобусите. Водачите едвам затварят вратите на превозните средства, а това влияе и на разписанията. Конфликтите също зачестяват. Решение обаче за момента няма, тъй като автобусите като брой не стигат.

„В момента работим, така да се каже, на санитарния минимум по отношение на броя на автобусите в автопарка ни. Кондукторите, проверяващите и пътниците ежедневно ни информират за натовареността на някои курсове и към момента имаме информация за един единствен такъв на Б11 и Б2. За съжаление нищо не можем да направим, освен да призовем гражданите да планират пътуванията си, ако това е възможно, така че да избягват тези пикови часове“, обясни управителят на „Бургасбус“ – инж. Петко Драгнев пред „PoligrafF“.

Пред наш репортер обаче кондуктор от Б1 сподели, че автобусите пътуват при подобен надхвърлен капацитет на практика всеки ден в часовите диапазони 6:30-7:30 ; 12:30-13:30, 17:30-19:00 часа. По това време излизат и се прибират учениците, а гражданите ходят и се връщат от работа.

Пътниците често се изнервят, а придвижването на контролата е почти невъзможно. Измъкването от тълпата, когато пътник трябва да слезе, също е предизвикателство, което увеличава напрежението. И обикновено провокира агресия от страна на пътниците към кондуктора в автобуса. А темата за цената на билета отново се превръща в оръжие срещи фирмата превозвач в Бургас.

„Ние правим нашите анализи всеки ден и в момента, в който новите екоавтобуси пристигнат, ще предприемем мерки за зачестяване на курсовете, където е необходимо. Молим пътниците да проявят търпение и разбиране“, коментира още на инж. Драгнев. По думите му, поръчката е в ход, а конкретните срокове, в които превозните средства ще започнат да пристигат, ще станат ясни в началото на новата 2020-а година.

Оптимистичният вариант, в който няма обжалвания и забавяния, е автобусите да започнат да пристигат през следващото лято. Така, първите промени в разписанията може да станат факт едва през втората половина на следващата година.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега