Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлии събират подписка против пълната голота на плажа

Бургазлии събират подписка против пълната голота на плажа

Пунктовете за събиране на подписите са два - на "Тройката" и край "Флората".

Бургазлии събират подписка против пълната голота на плажа. До момента петицията е подкрепена от над 400 души. Пунктовете за събиране на подписите са два - на "Тройката" и край "Флората".

Инициативата е на местна гражданска инициатива "Не на голите на плажа". Учредителите на организацията настояват Община Бургас и Общинския съвет да приложат по-строго съществуващите законови текстове от Наредбата за обществен ред и сигурност, забраняваща публичната демонстрация на голота на обществените места, особено в присъствието на деца и подрастващи наблизо.

Исканията на инициаторите:
- Да се поставят  табели по плажните ивици и на алеите край плажа, указващи, че на тези обществени места не се допускат лица без бански или по монокини. На указателните табели да има и телефонен номер, на който всеки да може да подава сигнал за нарушаващите забраната и за лица с девиантно поведение като ексхибиционисти, мастурбиращи мъже и др.
- Да се определят санкции за лицата без бански на плажа на основание чл. 3, ал.6 от настоящата Наредба за опазване на обществения ред  на община Бургас:  „Забранява се извършването на действия, които нарушават моралните норми за поведение на обществени места”.
- Да се регламентира зона за нудисти, достатъчно отдалечена от градския плаж, добре оградена и означена с предупредителни табели.

"В развитите европейски държави  глобите за лицата без бански и по монокини на публични плажове са между 120 и 300 евро. В Бургас глобяват от 100 до 300 лв за разхождане на куче по плажа, но за разхождане гол – не", коментират авторите на петицията.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега