Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлия е най-богатият българин?

Декларирал е над 13 млн. лева пред НАП
Бургазлия е най-богатият българин?

За втора поредна година бургазлия е физическото лице от България,подало годишна данъчна декларация в НАП с най-високи доходи за 2013 г. – 13 млн. 640 лева. Основният доход е вписан в приложение номер 5 на подоходната декларация, което е за доходи от прехвърляне на права или имущество.

За втора поредна година бургазлия е физическото лице от България, подало годишна данъчна декларация в НАП с най-високи доходи за 2013 г. – 13 млн. 640 лева. Основният доход е вписан в приложение номер 5 на подоходната декларация, което е за доходи от прехвърляне на права или имущество.

Декларацията е подадена в ТД на НАП Бургас, а данъкът от 1 млн. 364 хил.лева също е внесен в законовия срок до 30 април. Според обработените до момента данни още 11 бургазлии са декларирали доходи от над 1 млн.лева.Данъчната кампания е преминала при добра организация, нараства броят на лицата, които са предпочели да подадат данъчната си декларация чрез алтернативните начини – по електронен път или по пощата.

От НАП Бургас поясняват, че ако данъчното задължение не е платено до 30 април, за всеки ден просрочие се начислява лихва. Размерът на лихвата се определя като към основния лихвен процент на БНБ за просрочения период се добавят още 10 процента. Какъв е точният размер на задължението, всеки може да провери дистанционно, чрез сайта на Националната агенция за приходите, ако притежава ПИК код. Вече над 18 000 бургазлии използват тази безплатна електронна услуга на НАП.

Тези, които не притежават такъв код, трябва на място в салона за обслужване на НАП Бургас да направят справка за точния размер на начислената лихва, ако не са платили в срок дължимия данък. Общо 305,3 млн. лв. са спечелили 147-те физически лица, които са обявили в декларациите си доходи над 1 млн. лв., показват данните от обработените до момента декларации за доходите в национален мащаб.

147-те лица са декларирали най-много доходи от трудови и приравнени правоотношения – над 114 млн. лв., следват доходите от стопанска дейност като едноличен търговец – 71 млн. лв. и тези от прехвърляне на права и имущества – 55 млн. лв..Според обработените до момента декларации най-много милионери има в София – 66, следва Варна с 15 граждани с доходи от над един милион лева и Бургас с 11. Данните показват също, че в топ 10 на богатите хора има само една дама, а първенецът по доходи е зодия Дева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега