Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургазлия иска безплатна синя зона и за хибридните автомобили

Бургазлия иска безплатна синя зона и за хибридните автомобили

Авторът на апела посочва, че колата му е с почти нулеви емисии и смята за несправедливо да заплаща такси в равен размер на собствениците на стандартни возила.

Бургазлия изпрати писмо до Общински съвет с искане за премахване на таксата за синя зона и за хибридните автомобили. Авторът на апела посочва, че колата му е с почти нулеви емисии и смята за несправедливо да заплаща такси в равен размер на собствениците на стандартни возила, които замърсяват атмосферния въздух.

Към момента, регламентът за платеното паркиране в рамките на Синя зона - Бургас гласи, че освободени от такса са собствениците на напълно екологични електроавтомобили. Бургазлията Димитър Русев обаче отбелязва, че дори в хибриден режим, колата му генерира емисии от 30 мг/км СО, което е в пъти по-ниска стойност от замърсяването, генерирано от двигателите с вътрешно горене.

"По света за закупуването на такъв автомобил се дават субсидии от държавата! Изключваме субсидиите в нашата държава, но поне направете така, че да бъдем поне малко привилегировани", коментира Русев в писмото си.

Бургазлията обръща и внимание на факта, че много от улиците в ЦГЧ и "Възраждане", където е въведена синя зона, са в окаяно състояние. Макар Общината да уверява, че те ще бъдат ремонтирани, Русев подчертава, че в момента дупките по тях амортизират автомобилите на жителите на тези райони и настоява за някакви преференции за тези, които разбиват колите си в ямите.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега