Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен се обединяват за 100 нови тролейбуса

Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен се обединяват за 100 нови тролейбуса

В Бургас се проведе спешна среща между представители на местната община и общините Варна, Стара Загора и Плевен.

В Бургас се проведе спешна среща между представители на местната община и общините Варна, Стара Загора и Плевен. Поводът е появилата се възможност за кандидатстване по Оперативна програма “Околна среда” с проект за доставка на нови тролейбуси.

Четирите общини искат да действат заедно, тъй като този стил на работа винаги прави добро впечатление в Брюксел. Днес те съгласуваха текста на споразумение, което по най-бързия начин ще бъде внесено като извънредна докладна записка на предстоящите сесии на четирите общински съвета в края на този месец. Ако споразумението бъде одобрено, Бургас, Варна, Стара Загора и Плевен ще могат да подпишат помежду си официален договор през декември и да стартират реалната подготовка на проекта.

Водеща ще бъде Община Бургас, която досега е спечелила абсолютно всички свои подадени проектни предложения по ОПОС. Като възложител на обществената поръчка се очертава дружеството “Бургасбус” ЕООД. Финансовият ресурс, за който може да се кандидатства, е 100 милиона лева. Те биха стигнали за 100 и повече нови тролейбуса, които да се разпределят според нуждите на съответния град, тъй като на едно място този вид транспорт е основен, а на друго второстепенен.

В днешното заседание участваха зам.-кметовете на община Бургас Красимир Стойчев и Атанаска Николова, Руска Бояджиева – експерт по европейски политики, Златина Георгиева - директор на правната дирекция в Бургаска община, управителят на “Бургасбус” инж. Петко Драгнев, зам.-кметът на Варна Димитър Николов и негови колеги, зам.-кметът на Плевен Алексей Зелов и негови колеги, експерти от Община Стара Загора.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега