Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас готви проект за обновяване на автопарка за обслужване на трудноподвижни лица

Бургас готви проект за обновяване на автопарка за обслужване на трудноподвижни лица

Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020" (ОПРЧР) е първата реално стартирала програма от новия период у нас. Тя е добре заредена със средства и за първите 102 милиона лева вече са сключени договори. 65 от тях са за услугата "Личен асистент".

Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси 2014 - 2020" (ОПРЧР) е първата реално стартирала програма от новия период у нас. Тя е добре заредена със средства и за първите 102 милиона лева вече са сключени договори. 65 от тях са за услугата "Личен асистент".

"Това е първата ни оперативна програма, която ще тества изцяло електронно кандидатстване. Вероятно в началото ще има грешки, но в крайна сметка това ще облекчи и съкрати административните процедури", каза Зорница Русинова - зам.-министър на труда и социалната политика.

В момента в Бургас се провежда разяснителен семинар за възможностите, които предлага новата програма. Важни насоки за отделните мерки и начина за кандидатстване даде зам.-министър Русинова.

Община Бургас участва в семинара със сериозно представителство, водено от кмета Димитър Николов. Тя има амбицията да привлече сериозен ресурс по програмата, който да облекчи живота на хората в неравностойно положение.

Кметът Димитър Николов сподели част от опита на Бургас в предишния програмен период. В общината са разкрити 30 нови социални услуги. Активно работят приют за бездомни, социална трапезария, сираците вече не са в интерната "Коджакафалията", а в модерни защитени жилища, Домашен социален патронаж обслужва стотици възрастни бургазлии.

"Първият проект, с който ще кандидатстваме по новата ОПРЧР, е за цялостно обновление на автопарка за транспортно обслужване на трудноподвижни лица - при нас тази услуга е известна като "ПОЗВЪНИ И СЕ ВОЗИ!". По отделните мерки на тази оперативна програма има възможности за съвместно изпълнение на проекти, така че се надявам и на активност от страна на неправителствения сектор, за да привлечем възможно най-много средства в Бургас", каза кметът Димитър Николов

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега