Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас дава начало на Седмицата на мобилността на 15-и септември

Бургас дава начало на Седмицата на мобилността на 15-и септември

Тази година Европейската седмица на мобилността ще се проведе в дните от 16 до 22 септември.

Тази година Европейската седмица на мобилността ще се проведе в дните от 16 до 22 септември. В Бургас обаче ще дадем начало на инициативите с ден по-рано - на 15-и септември, когато децата ще се върнат в класните стаи за първия учебен ден.

В Евроседмицата на мобилността в центъра на крайморския град ще се проведат редица събития, чиято цел е да провокират най-малките жители накрайморската община, а и техните родители, към използване на алтернативниначини за придвижване във всекидневието – велосипед, тротинетка, ролери, електрическиавтомобил, лонгборд, градски транспорт и пеша.

Навръх 15-и септември, от 11:00 часа, в рамките на час и половина отсечката на ул. "Левски" от бул. "Христо Ботев" до бул. "Стефан Стамболов" ще бъде затворена за автомобили. В този промеждутък, на дветепешеходни пътеки малчугани ще раздават на водачите на автомобили цветни балони и превантивни брошури, представящи дейността на различните институции в сферата на „пътната безопасност”.

Успоредно с това подрастващи от училище„Ал.Г.Коджакафлията” и детски градини „Слънце” и „Звездица Зорница” ще севключат в конкурс за рисунка на асфалт „В града без кола”, състезания стротинетка и велосипед и забавни викторини с участието на инспектор Хитами отСдружение ”SOS ПТП”.

Доброволци от Младежката секция на БЧК щедемонстрират умения в първа долекарска помощ при различни рискови ситуации, аслужителите от сектор „Пътна полиция” /с представители от моторизирано звено”Сигма” и автопатрул за видеоконтрол на скоростта/ ще са на разположение на малчуганитеи техните родители за да се запознаят нагледно с дейността на полицейскотозвено по пътна безопасност. С участието на полицейските служители ще се проведеи открит урок на тема „Моят безопасен път от дома до училище”.

На 15-ти септември официално ще се стартира идейността по набиране на доброволци от Международната асоциацията назастрахованите и пострадали при катастрофи – Бургас, които в три часови пояса : 07.30-08.30 ч.; 12.30-13.30 ч. и 17.30-18.30 ч.съвместно със служителите на ОДМВР – Бургас да съдействат за правилното използванена пешеходни пътеки нанай-натоварените пътни кръстовища в Бургас.

Доброволците ще бъдат оборудванисъс специални жилетки и „СТОП” знаци, като за поощряване на инициативността имще получат безплатни карти за градския транспорт от Община Бургас и фирма„Бургас бус”. Записването на доброволците може да се осъществява на тел. 0878333383 в Международната асоциацията на застрахованите ипострадали при катастрофи – Бургас.

Мобилна емисионна станция за измерване надимни газове от автомобилите наРегионалната лаборатория – Бургас към ИАОС-София и РИОСВ-Бургас щебъде позиционирана в района на ул. „Левски” / край площад „Тройката”/. Експертиот РИОСВ-Бургас са подготвили изненади на участниците.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега