Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас и в бъдеще ще е на картата на круизния бизнес

Бургас и в бъдеще ще е на картата на круизния бизнес

Ползотворно бе участието на представителите на „Пристанище Бургас” ЕАД в международната конференця ”Паневропейски диалог между круизни оператори, представители от пристанища и заинтересовани страни”, която се проведе в периода 5-6 март в Брюксел, Белгия.

Ползотворно бе участието на представителите на „Пристанище  Бургас” ЕАД  в международната конференця ”Паневропейски диалог между круизни оператори,представители от пристанища и заинтересовани страни”, която се проведе впериода 5-6 март в Брюксел, Белгия.

В престижния международен форум участвахаизпълнителният директор на пристанището Диян Димов и ръководителят на звено„Маркетинг, СУК и евроинтеграция” Стойчо Димов.Конференцията бе открита от КарменуВела, еврокомисар по „Околна среда, морско дело и рибарство” и Гезине Майснер,член на Европейския парламент. През дватаконферентни дни бяха проведени няколко основни сесии и паралелни работнисеминари.

Основно бяха разгледани темите свързани с нарастващият дял накруизните пътувания в световен мащаб и предизвикателствата пред пристанищата заобслужването на пасажерите, рационалното използване на околната среда закруизния сектор, благоприятните възможности за крайбрежните икономики отобслужването на круизи. По време на работните сесии бяха дискутиранипредизвикателства и възможности за круизният туризъм в Атлантическият океан,Северно море , Арктика, Балтийско море, Средиземно и Черно море.

На международния форумпредставителите на бургаското пристанище проведоха срещи  с Джанлука Супрани, директор на Глобалнопристанищно развитие и крайбрежни дейности на MSC Cruises, Джон Портели,генерален мениджър на Рома Круизен терминал, Изабела Рикбост, генераленсекретар на  Европейската организация наморските пристанища (ESPO), Карла Салвадо, президент на Асоциацията наСредиземноморските круизни пристанища(MEDCRUISE) иТанос Палис, Генерален секретар на Асоциацията на Средиземноморските круизнипристанища (MEDCRUISE), както и с други участници в конференцията.        

Пред представителите на круизните оператори бе поставен въпроса за бъдещоторазвитие на круизите в Черно море, предвид сложната ситуация в Украйна и Русия,предизвикателствата за круизния туризъм в Бургас и Варна. „Бяхме убедени, чепрез изминалия круизен сезон сме се представили отлично, като в бъдеще отновоще бъдем на картата на круизният бизнес”, каза след завръщнето сиСтойчо Димов, ръководител на звено „Маркетинг, СУК и евроинтеграция”.

Представителите на основни  круизни оператори - Royal Caribbean и Costa Cruises огласихапозицията си, за промяна на плановете си в Черно море за тази година вследствиена несигурната политическа обстановка  вУкрайна и Крим.  За 2015 година  в Пристанище Бургас  са планирани 31посещения на круизни кораби с 47 740 пасажера, което е 10% ръст  спрямо 2014 година. Поради нестабилнатаполитическа обстановка тези планове трудно се щеосъществят.         

По време на конференцията бургаските представители обсъдиха  детайлите за членство в най-представителната Асоциацияна Средиземноморските круизни пристанища – MEDCRUISE, като до провежданетона Годишната асамблея в средата на 2015 година ще сеподготвят необходимите документи за кандидатстване. „Дискутирахме възможноститеза бъдещо общо  изговяне на проект сЕгейският университет, Гърция. Също така се проучиха възможностите забъдещо финансиране на развитието на стартиралия проект „Зона за обществен достъп - Бургас”, чрез стратегия„Син растеж”, посочи изпълнителният директор напристанище Бургас Диян Димов  

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега