Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отбеляза Деня на Независимостта

Бургас отбеляза Деня на Независимостта

С празничен ритуал на пл. "Атанас Сиреков" и пред паметника на 24- Черноморски пехотен полк Бургас отбеляза 110-тата годишнина от обявяването Независимостта на Княжество България.

С празничен ритуал  на пл. "Атанас Сиреков" и пред паметника на 24- Черноморски пехотен полк Бургас отбеляза 110-тата годишнина от обявяването Независимостта на Княжество България.

На площад "Атанас Сиреков" се състоя тържественото издигане на националния флаг, флаговете на Европейския съюз и Община Бургас. Представители на бургаското духовенство извършиха празничен молебен за благоденствието на Независима България.

На ритуала присъстваха зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, зам.-кметът по здравеопазване, социални дейности и спорт д-р Лорис Мануелян, зам.-областния управител проф. Севдалина Турманова, представители на Общинския съвет и политически партии.

След това официалните гости и граждани положиха венци и цветя при паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк в памет на загиналите за защита на българската независимост.

Тържествата продължиха отново на площад "Атанас Сиреков", където  бургазлии имаха възможност да се насладят на празничен фолклорен концерт на професионалистите от ансамбъл "Странджа". Преди 110 години в старопрестолната столица Велико Търново княз Фердинанд променя историята, прочитайки манифест, с който са отхвърлени последните васални връзки с Османската империя .

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега