Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас отново става столица на солта днес

Следобед започва ІV Фестивал на солта
Бургас отново става столица на солта днес

Специален модул „Аз съм МИГРАНТ“ провокира гостите да се разровят в собственото си минало и да споделят откъде са мигрирали те или техните прародители.

Днес Бургас отново ще бъде столица на солта. За четвърта поредна година градът ще посрещне нетрадиционния Фестивал на солта, който тази година ще премине под знака на Миграцията - на птици, на животни, на хора. Началото ще бъде дадено в 16 часа, на брега на лагуната Атанасовско езеро. Фестът ще предложи образователни и забавни инициативи за всички възрасти.

Специален модул „Аз съм МИГРАНТ“ провокира гостите да серазровят в собственото си минало и да споделят откъде са мигрирали те илитехните прародители, защото районът около Бургас събира много бежанци предиповече от век, които тук намират сигурност и отглеждат поколението си.Арт инсталациятаще бъде разположена в производственото хале на "Черноморски солници" АД, заедно свъздействащата изложба „Миграции“ наБългарска фондация Биоразнообразие, създадена специално за Фестивала.

„Изложбатасъдържа 22 табла с въздействаща информация за чудото на миграцията, но и замалко познатите климатични мигранти, които напускат домовете си, за да сеспасят от наводнения, засушавания и други климатични бедствия. Гостите наФестивала ще научат интересни факти за полярната рибарка, за лемингите, запеперудата монарх и необикновената европейска змиорка. Ще разберат коя енай-горещата година, какви преселения стават заради бедствия и заради военниконфликти, кои са най-значителните аномалии, свързани с климата през 2015 и др.“, споделя един от авторите на изложбата Диана Павлова от БФБ.

Специално огнено шоу в един от басейните щеконкурира неповторимия залез над езерото и ще даде възможност напрофесионалните фотографи (участници във фотопленера на Атанасовско езеро) и на любителите (коитомогат да се включат във фотоконкурса „Фестивалът в кадър“) да заснематвеликолепни снимки.

Достъпът до Фестивала е свободен, а до мястото може да се стигне пеша от Морската градина в посока Черноморски солници, с колело поновата велоалея свързваща Бургас със Сарафово и Пътеката на солта, или с коладо паркинга за басейните с лугата (бившия кораб „Чайка“).

До там се движи иелектромобилен транспорт на община Бургас - автобусчета, които ще пътуват от09.00 до 21.00 часа на всеки 15 минути. Началната им спирка е на бариерата до ресторантФиеста. Влакчето на солта ще превозва пътниците между различните части наФестивала - от производственото хале, през детската зона до басейните с луга икал и Базара на солта.

Фестивалът се организира от Българска фондацияБиоразнообразие в рамките на проект „Солта на живота“, финансиран от Програма LIFE+ на ЕС и осъществяван впартньорство с БДЗП и „Черноморски солници“ АД.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега