Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас получи над 4 млн. лева за рибарското пристанище в Сарафово

Бургас получи над 4 млн. лева за рибарското пристанище в Сарафово

Бургас получи над 4 млн. лева от спечелената субсидия за изграждане на рибарското пристанище в Сарафово. Парите са преведени от разплащателната агенция, съобщиха от Държавен фонд земеделие. Общата стойност на финансирането е над 9,600 млн. лева, като първият транш е в размер на близо 4,360 млн. лева.

Бургас получи над 4 млн. лева от спечелената субсидия за изграждане на рибарското пристанище в Сарафово. Парите са преведени от разплащателната агенция, съобщиха от Държавен фонд земеделие. Общата стойност на финансирането е над 9,600 млн. лева, като днешният транш е в размер на близо  4,360 млн. лева.

Освен реконструиране и модернизация на съораженията на рибарското пристанище, проектът предвижда и създаването на рибна борса. Там рибарите ще могат директно да реализират улова, а крайният потребител ще може да закупи пресни продукти без участието на прекупвачи. Това от своя страна ще стабилизира цените и ще наложи регулация и прозрачност на пазара.

В рамките на модернизацията, пристанището ще предлага ток, вода и интернет до всяко корабно място, което ще улесни инсталирането и използването на модерно корабно оборудване. Пристанището ще предоставя необходимите условия и за съхранението на улова на борда на риболовните кораби.

Средствата са междинно плащане за инвестиционен проект по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство” (ОПРСР) 2007-2013 г. Финансовата помощ е по Мярка 3.3 „Инвестиции за реконструкция и модернизация на рибарски пристанища, места за разтоварване и закрити лодкостоянки”.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега