Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас посреща Гергьовден с благославяне на бойното знаме и водосвет за здраве на воините

Бургас посреща Гергьовден с благославяне на бойното знаме и водосвет за здраве на воините

Бургаскит тържества по случай 6-и май ще започнат с благославяне на бойното знаме и водосвет за здраве на воините от гарнизон Бургас на площада пред "Дружеството на художниците" (ул. "Александровска" 22). Ритуалът ще започне в 11.30 часа.

Бургаските тържества по случай 6-и май ще започнат с благославяне на бойното знаме и водосвет за здраве на воините от гарнизон Бургас на площада пред "Дружеството на художниците" (ул. "Александровска" 22). Ритуалът ще започне в 11.30 часа. В него ще вземат участие представителни блокове на Военноморските сили, Сухопътни войски, от формированията на Военновъздушните сили и от Областния и Общински съюзи на офицерите и сержантите от запаса и резерва, както и и представителен духов оркестър на Община Бургас, с диригент Иван Ганев. Водосветът ще отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенски митрополит Иоаникий и представители на бургаското духовенство.

Тържественото честване на 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия, ще продължи в 12.20 часа с военен ритуал по полагане на венци и цветя на признателност пред паметника на 24-ти пехотен Черноморски полк. В 13.30 часа ще бъде отбелязана тържествено една година от откриването на параклис "Свети Георги" в Морската градина.

По случай празника всички желаещи могат да разгледат безплатно забележителната експозиция "История на оръжията и българската бойна слава" в КЦ "Морско казино", зала "Ал. Г. Коджакафалията". Изложбата включва най-старите келтски мечове, каменни боздугани, брадви, ножове и ками, открити по нашите земи. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега