Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас посреща вкусовете на Южна Корея на 17 и 18 май

Бургас посреща вкусовете на Южна Корея на 17 и 18 май

През следващия месец Бургас ще бъде домакин на двудневен фестивал, представящ културата на Южна Корея.

През следващия месец Бургас ще бъде домакин на двудневен фестивал, представящ културата на Южна Корея. Събитието ще се състои на 7 и 18 май край Пантеона в Морската градина.

В рамките на Дните на Южна Корея в Бургас, жителите и гостите на града ще имат възможността да опитат вкуса на корейската кухня, да играят корейски традиционни игри, да танцуват К-поп и още много други изненади.

Специални гости ще бъдат прочути корейски готвачи, който ще приготвят специалитети за дегустация. Концертната част ще бъде открита от Ансамбъла "Со Йънг Самулнори" в изпълнение на корейска фолклорна музика с традиционни ударни инструменти.

Националният отбор по таекуондо на България ще демонстрира основните техники на източното бойно изкуство, развило се в Корея. С помощта на танцова формация "Токсик" К-поп ритмите ще завладеят Приморския парк и ще вдигнат градуса на настроението.

"Дни на Южна Корея" е първият кулинарно-културен фестивал от поредицата събития, посветени на културата на други държави, които Община Бургас ще организира тази година. Културния си колорит ще покажат още Русия, Португалия, Италия, Армения, Чехия и Китай.

Като съпътстващо събитие към "Дни на Южна Корея", на 26 май в Летния театър, от 18.00 часа, ще се проведе концерт на U-Angel Voice и вокален състав "Фортисимо". Посетителите ще могат да се насладят на забележителни класически, традиционни и съвременни мелодии, изпълнени от младия, но много талантлив корейски мъжки хор. След като момчетата обират овациите на световната сцена и след тяхното успешно гостуване в България през 2018 г., те отново са тук, за да вдъхновят и бургаската публика.

Специален гост на този концерт е вокалният ансамбъл "Фортисимо" с диригент Милена Добрева.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега