Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас посреща джаз принцесата Мира Кацарова и проекта "Desafinado LIVE"

Бургас посреща джаз принцесата Мира Кацарова и проекта "Desafinado LIVE"

Тази вечер, на Открита сцена "Охлюва" ще звучи музика, вдъхновена от Бразилия - Бургас посреща джаз принцесата Мира Кацарова и проекта Desafinado LIVE. Музиката на Антонио Карлос Жобим, Жоржи Бен, Жоао Жилберто, Карлиньош Браун, Джаван и Иван Линс ще озвучи Морската градина от 21 часа.

Тази вечер, на Открита сцена "Охлюва" ще звучи музика, вдъхновена от Бразилия - Бургас посреща джаз принцесата Мира Кацарова и проекта Desafinado LIVE. Музиката на Антонио Карлос Жобим, Жоржи Бен,  Жоао Жилберто, Карлиньош Браун, Джаван и Иван Линс ще озвучи Морската градина от 21 часа.

Концертната програма "Desafinado LIVE" на Кацарова съдържа знакови боса нова песни, но аранжирани и интерпретирани по нов начин. На сцената в Бургас заедно с Мира ще бъдат Христо Йоцов (барабани), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Мирослав Турийски (пиано). Пианистът е автор на по-голямата част от аранжиментите в програмата. В концерта ще вземат участие и гост-музикантите Николай Карагеоргиев (китари) и Младен Димитров (перкусии и програминг).

Към всяка от песните има видео, което допълва посланието, атмосферата и емоциите, закодирани във всяка от подбраните композиции. Цветовете, улиците и хората от Бразилия са естественото продължение на историите, разказани чрез музиката на "Desafinado LIVE". 

"Бразилската музика е в центъра на моите интереси от години и винаги съм искала да изпея някои от тези песни. Събрах някои известни и не толкова известни бразилски теми на класически и по-модерни бразилски композитори. Програмата е основно акустична, но има и няколко песни, които са поднесени в модерна стилистика с комбинация от акустични изразни средства и електронно генерирани звуци и бийтове", споделя самата Мира Кацарова.

Боса нова е музикално течение, което се появява официално през 1958 г. с първите записи на песните на А.К. Жобим - "Desafinado" и "Bim Bom", интерпретирани за първи път от Жоао Жилберто. Тогава част от песните влизат като саундтрак във филма "Черния Орфей", който става световноизвестен. 

Боса нова се появява в Рио де Жанейро, но става световен феномен. Много джаз музиканти са привлечени от този стил и през 60-те години на миналия век има поредица от албуми с провокативни и иновативни интерпретации на този стил. Той продължава да вълнува вече повече от 5 десетилетия поколения музиканти и певци.  В края на 90-те отново преживява Ренесанс с новите и модерни електронни версии на стила.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега