Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас почете паметта на загиналите за свобода (снимки)

Бургас почете паметта на загиналите за свобода (снимки)

С тържествени ритуали Бургас чества 136 години от Освобождението си от османско владичество. На 6 февруари 1878 г. тогавашният кмет на града Нико Попов е посрещнал в покрайнините му драгуните на полковник Лермонтов. Днес на това място се издига т.нар. Руски паметник (в близост до Съдебната палата, ГРЕ „Г. С. Раковски“ и ПМГ ).

С тържествени ритуали Бургас чества 136 години отОсвобождението си от османско владичество. На 6 февруари 1878 г. тогавашнияткмет на града Нико Попов е посрещнал в покрайнините му драгуните на полковникЛермонтов. Днес на това място се издига т.нар. Руски паметник (в близост доСъдебната палата, ГРЕ „Г. С. Раковски“ и ПМГ ).

В празничния ден, отбелязващ 136 години от освобождениетона град Бургас, сякаш и самото слънце бе съпричастно към честванията в града.Екип на Poligraff.net сеприсъедини към празничната програма, която започна в 10:30 ч. пред сградата наобщина Бургас.

Пред погледите на ветерани, служители на военна полиция ибългарската армия, членове на Областна управа и десетки бургазлии, точно в10:30 ч. бяха издигнати знамената на България, Бургас и Европейския съюз. Военниятдухов оркестър озвучи улиците на града с военни маршове и химни.

След това, огромното множество се отправи към паметникана руските освободители. Там бургаски духовници отслужиха заупокойна молитва зазагиналите за Освобожднието на България. Представителите на църквата в града сепомолиха за душите на онези, дали живота си за свободата на града и България.

Под звуците на маршове и химни, цветя пред паметникаположиха представители на военноморските сили, военна полиция, Областна управаи различни политически организации в града. Празничния ден уважиха и младежи отбургаския Техникум по електротехника, облечени в гвардейски униформи. Младите момчета положиха венец от името на училището. Загиналите бяха почетени и от възпитаници на ПМГ,ГРЕ и други учебни заведения в града. След полагане на венците, всички присъстващи коленичиха за едноминутно мълчание в памет на героите за свободата.

Тържествената програма продължава с Празничен фолклоренконцерт с участието на ПФА “Странджа” – Бургас, който ще се проведе от 12:30часа на пл. “Атанас Сиреков”. В 18:30 ч., в сградата на КЦ „Морско казино“,бургазлии ще могат да се насладят и на Музикално - поетичния спектакъл ”Защотосвободата има право да обновява и да възвестява”.

Вълнуващите тържества от февруарската утрин запечатахме вповече от 50 снимки, които можете да разгледате в страницата ни във фейсбук.Посветихме специален албум на честванията на 136-тата годишнина отОсвобождението на Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега