Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас стъпва на международната кино сцена с първото издание на BIFF

Бургас стъпва на международната кино сцена с първото издание на BIFF

На 22 юли предстои да бъде открито първото издание на международния фестивал за Черноморско кино Burgas International Film Festival /BIFF/. Подходящото местоположение на града превръща Бургас в пресечна точка на взаимодействия и влияния в културно отношение между държавите в региона.

На 22 юли предстои да бъде открито първото издание на международнияфестивал за Черноморско кино Burgas International Film Festival /BIFF/. Подходящотоместоположение на града превръща Бургас в пресечна точка на взаимодействия ивлияния в културно отношение между държавите в региона.

Burgas International Film Festival ще продължи до 28 юли и в рамките на еднаседмица на лятна сцена „Охлюва“ и в Морското казино ще бъдат представени 26игрални и документални заглавия от съвременната кино сцена на България, Русия,Турция, Румъния, Молдова, Украйна, Грузия и Армения.

Програмата на фестивалае условно разделена в три основни групи: пълнометражен (11 заглавия),документален (6 заглавия) и късометражен (7 заглавия) филм.В седмицата на фестивала публиката ще има възможност да види филми като“Мойра” на режисьора Леван Тутберидзе, който беше номинация за чуждоезиченфилм на тазгодишните награди „Оскар“. Българските ленти са “Жалейка” на ЕлицаПеткова, спечелил наградата на София Филм Фест и диплом от Берлинале, и“Прелюбодеяние” на Явор Веселинов. Част от програмата е и “Пастирът наангелите” на турската кино и ТВ звезда Джансел Елчин, който ще се представикато режисьор на пълнометражен филм, но също така ще го видим и в канадско-турската продукция на Онур Караман - “По стъпките на Атила”.

Ще видим ипредставителката на румънската “нова вълна” в киното Ана Лунгу с филма “Автопортрет на прилежната дъщеря”, обрал редица европейски филмови награди.От Русия гости на фестивала ще бъдат “Вакантен живот за шеф готвач” на РустамИлясов и “Успоредни линии се пресичат в безкрайността” на Лика Алексиева.Силен акцент в документалната програма на Burgas International Film Festival сафилмите “Когато сякаш не стъпваш по земята”, разказващ за порива и мечтите намладите скейтъри, артисти и музиканти в съвременна Грузия, “Истанбулскимаками”, който е впечатляващ разказ за свободата да правиш това, което тихаресва, на фона на красивите кадри от Истанбул и ритъма на “макама”, “Черенквадрат”, засягащ проблемите на наркозависимите в грузинското общество имного други заглавия.

В късометражната селекция гостите на Burgas International Film Festival ще иматудоволствието да видят “Синът” на Христо Симеонов, спечелил наградата наБългарската Филмова Академия, “Добри” на Орлин Милчев, известен като хип-хопизпълнителят Атила, “Преводачът” на Емре Каеш и много други.

Фестивалът се реализира от компанията за култура и изкуство Eleven Twelve и любезната подкрепа на Община Бургас.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега