Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас ще бъде домакин на Дни на турското кино

Бургас ще бъде домакин на Дни на турското кино

Този уикенд жителите и гостите на града ще имат възможността да видят пет емблематични класически и съвременни ленти, продуцирани в южната ни съседка.

За първи път Бургас ще бъде домакин на Дни на турското кино. Този уикенд жителите и гостите на града ще имат възможността да видят пет емблематични класически и съвременни ленти, продуцирани в южната ни съседка. И петте филма са с български субтитри. Те ще бъдат прожектирани в Драматичен театър „Адриана Будевска“ на 28 и 29 април. Входът е безплатен.

Предпремиерата в Бургас е на 28 април от 17:00 часа в Драматичен театър „Адриана Будевска“ с филма „Разореният Ага“ /Züğürt Ağa/, а от 19:00 часа премиерната прожекция представя филма „Чинара“ /Çinar Ağaci/, в който режисьорът и сценарист Хандан Ипекчи по неповторим начин е разкрил силата на семейните отношения като връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще.

Останалите три заглавия са „Братко мой“ /Kardeşim Benim/, „Планината 2“ /Dağ 2/ и „ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта“ /SOMUNCU BABA Aşkin sirri/. Всички те сюжетно са изпълнени от непреходните човешки ценности – любов, семейство, вяра, прошка, достойнство, свобода, преплетени с философските прозрения и душевни вълнения на героите и вечните въпроси за смисъла на живота и смъртта.

Мистика и красиви природни картини, допълват майсторската актьорска игра в лентите и увличат зрителите в неповторимо пътуване из необятния свят на седмото изкуство, пресъздаден от талантливите режисьори и сценаристи.

Ето я и програмата:

28 април (събота) 2018

17:00 часа - „Разореният Ага“ /Züğürt Ağa/

19:00 часа - „Чинара“ /Çinar Ağaci/

29 април (неделя) 2018

14:00 часа - „Планината 2“ /Dağ 2/

16:30 часа - „ХЛЕБАРЯТ Тайната на любовта“/SOMUNCU BABA Aşkin sirri/

18:30 часа - „Братко мой“ /Kardeşim Benim/

Фестивалът е организиран от Културно Информационен Отдел при Посолство на Република Турция, под патронажа на Н. Пр. Д-р. Хасан Улусой – Посланик на Република Турция в България и с изключителното съдействие на Министерство на Културата и Туризма на Република Турция. Бургас е четвъртата спирка на турнето, след София, Пловдив и Кърджали.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега