Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас ще бъде домакин на футболен турнир за момичета

Бургас ще бъде домакин на футболен турнир за момичета

Представата, че футболът е типично мъжка игра, вече се променя. Все повече момичета избират да практикуват този спорт, който се радва на най-много почитатели в целия свят. Тази седмица Бургас ще бъде домакин на футболен турнир за момичета, който ще се проведе под мотото "Вкарай гол на агресията". Състезанието се организира от Община Бургас, Женски футболен клуб "Бургас", местното представителство на БФС и Асоциация "Деметра".

Представата, че футболът е типично мъжка игра, вече се променя. Все повече момичета избират да практикуват този спорт, който се радва на най-много почитатели в целия свят. Тази седмица Бургас ще бъде домакин на футболен турнир за момичета, който ще се проведе под мотото "Вкарай гол на агресията". Състезанието се организира от Община Бургас, Женски футболен клуб "Бургас", местното представителство на БФС и Асоциация "Деметра".

Турнирът ще се проведе на три етапа:

- 20.10.2017г. Футболен турнир за момичета от 2-4 кл., 5-7 кл.,8-10 кл.

- 17.11.2017г. Футболен турнир за момичета от 2-4 кл., 5-7кл., 8-10кл.

- 15.12.2017г. Футболен турнир за момичета от 2-4 кл., 5-7кл., 8-10кл.

Срещите ще се играят на Спортен център "Славейков" от 10:00 ч. на съответните дати. За участниците са осигурени грамоти и купи. Училищата, които се представят със свои отбори в надпреварата, ще получат футболни топки. Предвидени са и индивидуални награди за най-добрите състезателки - раници с името на турнира "Вкарай гол на агресията".

За предстоящата 2017/2018 учебна година е създадена организация за провеждане на ученически турнири по футбол за момичета в градовете София, Пловдив, Стара Загора, Благоевград, Бургас, Варна, Плевен и Перник във възрастовите групи 2-4 клас, 5-7 клас и 8-10 клас.Те са част от политиката на организациите за превенция на насилието, агресията и речта на омразата сред младите хора. Спортните инициативи са начин за мотивиране на момичетата и девойките за развиване на физическата им активност.

Спортът, и в частност футболът, е един от начините за превенция на агресивните прояви, помага за формиране на качества като екипност, солидарност, недискриминационно отношение и създаване на реални приятелства. Кампанията е национална и интересът към нея е много голям в цялата страна.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега