Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас ще има интегриран градски транспорт

Бургас ще има интегриран градски транспорт

Общинските съветници в Бургас приеха проекта за интегриран градски транспорт. Това стана на днешната извънредната сесия на ОбС, на която бяха разгледани 2 точки от изключителна важност - за интегрирания транспорт и за родителите на деца с увреждания.

Общинските съветници в Бургас приеха проекта за интегриран градски транспорт. Това стана на днешната извънредната сесия на ОбС, на която бяха разгледани 2 точки от изключителна важност - за интегрирания транспорт и за родителите на деца с увреждания.

С 37 гласа „за”, 3 против, 0  въздържали се и 11 не гласували общинските съветници одобриха първо изграждането на Централна спирка на булевард "Сан Стефано". След като преди две седмици докладната беше отхвърлен, този път съветниците от опозицията бяха по-благосклонни и приеха важното за Бургас решение.  

За спирката ще  бъде отредена част от двора на училище „Отец Паисий” и от близката градинка. Централната автобусна спирка ще осигури контакт на бързата автобусна линия с най-посещаваната пешеходна част на Бургас – ул. „Александровска”. Тя ще бъде с атрактивен архитектурен дизайн, а проектът предвижда и разширение на пътното платно на бул. „Сан Стефано”.    

Другата важна точка за ремонт на бившите казарми в Морската градина и превръщането им в Дневен център за деца с увреждения също бе подкрепена  с 41 гласа „за”, 0 против, 2 въздържали се и 8 не гласували.   Кметът заяви, че това е решение на 4-годишна сага, през която родителите не са се отказали. Всъщност казармите са 7 общински имот, който се предлага за място на изграждане на Центъра, защото другите са били отхвърлени. Реализирането му е важно, защото досега децата са ходили на терапия в София и Варна.      

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега