Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургас ще се сдобие с модерен тенис комплекс със зали за скуош

Бургас ще се сдобие с модерен тенис комплекс със зали за скуош

Община Бургас ще изгради модерен тенис комплекс на мястото на вехтите кортове до хотел “Приморец”. Старото име на обекта е спортна площадка “Васил Левски” и в знак на почит към Апостола ще продължи да носи неговото име.

Община Бургас ще изгради модерен тенис комплекс намястото на вехтите кортове до хотел “Приморец”. Старото име на обекта е спортнаплощадка “Васил Левски” и в знак на почит към Апостола ще продължи да носинеговото име.

В момента инфраструктурата там е полуразрушена.Основна част от площта заемат два корта, които още при построяването на обектапреди половин век са ориентирани в посока изток – запад, а това не енай-доброто разположение от гледна точка на светлината. Намерението е да сеизградят един нов централен корт и един тренировъчен /червена настилка, тип“Ролан Гарос”/, максимално обърнати към по-доброто позициониране север – юг.

Щеима нови трибуни, нова обслужваща сграда със съблекални и санитарни възли, новиогради, осветление и система за поливане.Община Бургас има намерение да изгради допълнително3 зали за модерния спорт скуош, който работещите хора в цял свят практикуваткато антистрес терапия.Част от необходимите средства за проектиране иинженеринг ще бъдат заложени още тази година, а същинското строителство ще сеизпълни през следващата.

Очаква се интересът към новия спортен комплекс дабъде голям, тъй като разположението му е в непосредствена близост до портала,откъдето ще се влиза в зоната за обществен достъп до Пристанище Бургас. “Именно поради тази причина старите кортове нетрябва да остават в сегашния си отвратителен вид, тъй като през следващитегодини това ще е един от най-посещаваните райони на Бургас”, каза кметътДимитър Николов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега