Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургасбус ще плаща по-нисък наем за автобусите, но билетчето няма да поевтинее

Бургасбус ще плаща по-нисък наем за автобусите, но билетчето няма да поевтинее

Считано от 1-ви януари, фирмата превозвач ще плаща 98 900 лева, вместо досегашните 124 000 лева.

Почти напълно единодушно общинските съветници приеха докладната на зам.-кмета Красимир Стойчев за намаляването на наема, който ОП "Бургасбус" плаща на Общината, за да използва новите автобуси. Считано от 1-ви януари, фирмата превозвач ще плаща 98 900 лева, вместо досегашните 124 000 лева.

Причината за намаляването е амортизацията на превозните средства, които са вече извън гаранционния си срок. Целта е и намаляване на тежестта на ОП-то, което през последните две години страда от дефицити заради сериозните промени, които претърпя. Докладната на Стойчев бе приета с 47 гласа "за", 0 - "против" и 1 - "въздържал се".

В рамките на дебатите бе повдигнат и един от най-големите въпроси около докладната - ще се отрази ли по-ниският наем на цената на билетчето. Пряко въпросът отправи Чанко Мирчев, който обаче получи директно и твърдо "не" от Стойчев.

"Това няма как да стане. Субсидираме 28 групи пътници с 5 550 000 лева. Бургасбус все пак е търговско предприятие", посочи той и разби всякакви надежди за промяна в цената на билетчето.

Евгений Мосинов пък предложи промяната да влезе в сила от 1-ви ноември, но също получи отрицателен отговор. Мотивите са, че това ще наложи бюджетни промени за настоящата година, при това във време, когато администрацията ще работи по новия бюджет за 2019-а година.

Междувременно, "Бургасбус" внесе извънредна докладна, която също ще бъде разгледана днес. Общинското предприятие иска 3 нови 9-метрови автобуси, които да бъдат пуснати по линия №9, която се оказала доста натоварена. Маршрутките, които сега обслужват пътниците й, щели да бъдат пренасочени по дестинациите Лозово и Крайморие, извън пиковите часове, когато нямало наплив на пътници.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега