Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаска болница първа у нас започна прилагането на най-новите лекарства срещу рак

Бургаска болница първа у нас започна прилагането на най-новите лекарства срещу рак

Бургас отново е на върха на медицинските иновации.

Бургас отново е на върха на медицинските иновации. След като мораториумът върху "Новите молекули" - последно поколение медикаменти срещу рак, падна, УМБАЛ "Дева Мария" стана първата болница в страната, където иновативното лечение се прилага.

Припомняме Ви, че мораториумът бе свален от Народното събрание в началото на настоящата година. Въпреки това обаче, неяснотите по отношение на заплащането на лекарствата и рестриктивните мерки за  изписването им от страна на Националния съвет по цени и реимбурсиране до този момент възспираха специалистите да изписват това лечение. До края на май нито една опаковка не е изписана, докато екипът на бургаската болница не решава да назначи иновативното лечение на свой пациент с  рак на белия дроб.

"Гордея се, че ние сме първите, които ще дадат шанс на пациенти от цяла България, за които новите терапии са възможност за лечение. Заслугата за това не е само моя, а на целия екип- на управителя на болницата д-р Даниела Георгиева, на собственика г-н Семир Абумелих, на болничния фармацевт Невена Манолова", коментира началникът на отделението по медицинска онкология на болница "Дева Мария" д-р Филип Маринов.

"Онкологичните заболявания са специфични и те не могат да чакат бюрократите да взимат решения с месеци. Надявам се скоро и колегите от други болници да имат възможност да работят с новите медикаменти, защото това е нова възможност в терапията, допълнително оръжие в борбата ни с онкологичните заболявания. Иновативните терапии ще помогнат за увеличаване качеството и продължителността на живота на нашите пациентите, нещо, към което всички се стремим", категоричен е д-р Маринов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега