Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската листа на БСП е с най-много младежи

Бургаската листа на БСП е с най-много младежи

Листата на Коалиция „БСП лява България” за 2 – ри МИР – Бургас е с най-много представители на младежката организация в страната, заяви при визитата си в морския град Вероника Делибалтова – Председател на Младежката организация на БСП.

Листата на Коалиция „БСП лява България” за 2 – ри МИР – Бургас е с най-много представители на младежката организация в страната, заяви при визитата си в морския град Вероника Делибалтова – Председател на Младежката организация на БСП.

По региони се провеждали поредица от срещи в подкрепа на младите хора, които са членове и симпатизанти на политиката на левицата и за популяризиране на предизборната й програма.  В срещите в Бургас участваха и кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП лява България” за 2 – ри МИР – Бургас Георги Спасов – председател на младежкото обединение на БСП – Бургас и Георги Петков.

Вероника Делибалтова съобщи, че само за една година управление, благодарение на активната дейност на младежките структури в БСП, силно е била динамизирана работата по програмите за насърчаване на младежката заетост. Кандидатите за народни представители от младежкото обединение на БСП са общо 85 за страната. Те ще подкрепят основните приоритети за държавност и гарантиране на правов ред в страната. Задължително е да се спазват конституцията и законите. Това трябва да важи за всички – от най-висшите институции и ръководители – до всеки отделен гражданин, подчерта Вероника Делибалтова.

Конкретно за младите хора ще се настоява за намаляване на таксите за студенти в държавните ВУЗ, за приемане на Национална стратегия за висшето образование, развитие на професионалното образование, увеличаване на средствата за наука и образование и др.Вероника Делибалтова подчерта, че  за да се върнат младите хора в България е необходима съвместна работа на отделните институции, приемане на приоритети за държавата, които се подкрепят и спазват от всички политически сили. Част от тях са: гарантиране на качествено образование, обвързано с пазара на труда; успешна реализация на младите хора; качествено и достъпно здравеопазване за всички възрасти, по-високи доходи, защото бедността била най-голям проблем.

Георги Спасов каза, че отблизо се следят и анализират младежките проблеми в Бургас и региона. Чрез различни подходи те се поставят пред различни институции и структури за тяхното решаване. Един от най-сериозните проблеми бил, че в Бургас няма структуроопределящи предприятия, в които да се реализират експерти и висококвалифицирани кадри.Вероника Делибалтова и Георги Спасов огласиха съвместна инициатива за кампании за насърчаване на четенето на книги, тъй като книгата си оставала символ на знание, въображение и творческо мислени. Идеята е бургаската инициатива да се превърне в национална.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега