Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската митница посреща професионалния си празник с детска изложба

Бургаската митница посреща професионалния си празник с детска изложба

Изложбата е подредена в централния салон на митницата.

Митница Бургаспосреща професионалния празник на българските митнически служители с изложба отдетски рисунки,  посветена на138-годишнината от създаването на българските митници. Те са създадени от децата на служители на бургаската митница и представят професията през погледа на малчуганите.

Рисунките им пресъз0даватмитнически проверки на автомобили, кораби исамолети. Показват как митническите служители откриват контрабандни стоки инаркотици с помощта на обучени митнически кучета и на модерна апаратура, какспасяват защитени животни от контрабанда. Експонирана е в централния салон на митницата,където посетителите с любопитство вече се спират пред детските творби.

Българските митнициса създадени на 7 юли 1879 г., когато след Освобождението на България с Указ №2 на княз Александър І Батенберг  саучредени митници и „митарствени пунктове“, „за да се запазят интересите на Княжеството". Тозиуправленски акт се случва веднага след назначаване на първото българскоправителство  и създаването на първитеинституции в държавата.  Датата е обявена за професионален празник набългарските митнически служители с решение на Министерски съвет №685/10.09.2015г.

Митницата в Бургасвинаги е била част от историята на града и има определяща роля за неговоторазвитие като модерен транспортен, икономически,  търговски и туристически център в България и Европа. Според историческите хроники,първата митница на територията на град Бургас след Освобождението се е намиралана морския бряг в централната зона на днешното пристанище. До там стоките сабили превозвали с конски впрягове и талиги и са се товарили на кораби. Така ебил траспортиран и вносът.

През 1884 година правителството приема решение заизграждане на модерно пристанище с митница. Част от реализацията на този проекте днешната реставрирана сграда на Митница Бургас, която е един от символите награда и е национален паметник на културата. 

Днес Митница Бургасе външна митническа граница на Европейския съюз „по суша, въздух и вода“ ивключва в структурата си 7 митнически пункта и 5 митнически бюра, разположенина територията на 4 административни области в България.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега