Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската опера представя "Кармина Бурана" и "Болеро" в Търново

Бургаската опера представя "Кармина Бурана" и "Болеро" в Търново

Атрактивните спектакли на бургаската опера бяха избрани да поставят началото на тазгодишното издание на фестивала на 8 юли.

По-малко от месец преди екипът на Държавна опера – Бургас да открие с тези постановки фестивала на българските оперни театри "Сцена на вековете" във Велико Търново, сценичнатакантата "Кармина Бурана" от Карл Орф и балетът по музиката на Морис Равел"Болеро" ще бъдат поставени на бургаска сцена. Жителите и гостите на града ще имат възможността да ги видят утре вечер.

Атрактивните спектакли на бургаската опера бяха избрани да поставят началото натазгодишното издание на фестивала на 8 юли. Бургаските зрители обаче ще могатда ги видят на 14 юни в залата на операта във вида, в който ще бъдатпредставени на крепостта Царевец.

В „Кармина Бурана“ публиката ще видисолистите Мария Цветкова – сопрано, Милен Динолов – тенор, и Валери Турманов –баритон. Диригент е маестро Иван Кожухаров, режисьор – Дарина Главанакова –Бакърджиева. Танците на сцената са по хореография на Желка Табакова. 

В балета по най-известната творба наРавел – „Болеро“ солист ще бъде примабалерината на бургаската опера ГалинаКалчева. Неин партньор ще бъде Милен Петров.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега