Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаската опера представя "Стабат матер" от Росини

Бургаската опера представя "Стабат матер" от Росини

Римокатолическият химн „Стабат матер” ще прозвучи на 9 май от 19:00 ч. в залата на Държавна опера-Бургас. Известната творба на италианския композитор Джоакино Росини е създадена върху текста на средновековна латинска поема, възпяваща страданията на Христовата майка при кръста на Спасителя.

Римокатолическият химн „Стабат матер” ще прозвучина 9 май от 19:00 ч. в залата на Държавна опера-Бургас. Известната творба на италианския композитор Джоакино Росини е създадена върху текста на средновековналатинска поема, възпяваща страданията на Христовата майка при кръста наСпасителя.

В „Стабатматер” участие ще вземат оркестърът и хорът наБургаската опера. Солисти са сопраното Йоана Железчева, мецосопраното Даниела Дякова,тенорът Георги Султанов и басът Костадин Мечков.

Веднага след „Стабат матер”, почитателите накласическата музика ще могат да се насладят на концерт за пиано № 2 от СергейРахманинов. В концерта участва оркестърът на Държавна опера – Бургас. Солист епианистът Илья Овчинников. Диригентската палка е поверена на Йордан Дафов, диригентна хора е Невена Михайлова, а концертмайстор е Ваня Златева.

Илья  Овчинников е брилянтенпредставител на рускаташкола за пианисти „Хайнрих Нойхаус”. В продължение на дълги години той развиваактивна концертна дейност в Русия, Япония, Корея, Австрия и други страни. Редовно изнася рецитали и концерти сразлични оркестри, води майсторски класове, взема участие в много международнифестивали.

Репертоарът му включва всички стилове в музикалната литература запиано, като се започне с клавирната музика от XVIII  век и се стигне до най-модерните съвременникомпозиции за пиано и джаз музика.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега