Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски Великден със заек-сърфист, работилница за кукли и концерти

Бургаски Великден със заек-сърфист, работилница за кукли и концерти

Културната програма на Бургас по случай Великден стартира още утре и ще продължи чак до празниците. Гражданите и гостите на града ще имат възможността да се включат в редица пъстри и весели инициативи, с които заедно да посрещнем пролетните празници. Специално за най-малките ще има конкурси за изработване на кукли и рисуване на великденски яйца и украса.

Културната програма на Бургас послучай Великден стартира още утре и ще продължи чак до празниците. Гражданите игостите на града ще имат възможността да се включат в редица пъстри и веселиинициативи, с които заедно да посрещнем пролетните празници. Специално занай-малките ще има конкурси за изработване на кукли и рисуване на великденскияйца и украса.

Специално за празника, срещусградата на общината ще се усмихне великденски заек – сърфист, който щепоздравява минувачите. Своеобразната поздравителна картичка ще спретнатбургаски графити художници. Те ще запретнат ръкави още утре по обяд.

В събота пък най-малките ще могатда се включат в пъстра работилница за кукли, който ще бъде последван от кукленспектакъл „Дядо вади ряпа“. Работилницата ще стартира в 10:30 ч. в градинкатадо Часовника. Малчуганите ще имат възможността да изработят сами кукли, спомощта на аниматори и актьори. За целта ще им бъдат необходими подръчниматериали, които могат да вземат от вкъщи, и много настроение. Кукленият театърпък ще бъде от 17 ч. на сцена „Охлюва“ в Морската градина.

В неделя (13 април) забавлениятаза децата продължават. От 10 ч. ще започне детският празник"Пъстроцветие" (в НЧ „Пробуда 1880“ на ул. „Дрин“ №14). Половин часпо-късно, в градинката до Часовника клоунът Кени ще зарадва малчуганите съсзанимателни детски игри. Децата ще се научат как да сътворяват фигури отбалони, да правят шоу с кукли и др.

От 17:00 ч., на открита сцена "Охлюва" ще се проведе детскияспектакъл "Приказки за клоуните". В него децата ще бъдат включени каторазказвачи на популярни приказки. Спектакълът ще завърши с пищна балоненафиеста.

Забавления ще има и завъзрастните! Жителите на ж.к. „Меден рудник“ ще имат възможността да сенасладят на концерта „Цветница е!“. Спектакълът стартира в 11 ч. на 13-тиаприл. Участие в него ще вземат ПФА "Странджа", НЧ "Св. Св.Кирил и Методий" и НЧ "Паисий Хилендарски 1928".

От 11.30 часа на площад"Атанас Сиреков" ще се състои "Еркечка пролетна сюита" -празничен концерт с участието на ансамбъл "Атанас Манчев" към НЧ"Пробуда 1880" и гайдари от СОУ "Димчо Дебелянов".

Деца със специални образователни потребности ще рисуват ибоядисват яйца във Великденската работилница, организирана от Общински детскикомплекс на 17 април (четвъртък) от 10.30 часа в галерия "Георги Баев" (бул. "Демокрация" №6).

От 11.00 часа в градинката до Часовника ще се проведе"Великденска багрилница", по време на която екипът на РИМ - Бургас иНЧ "Просвета" - с. Люляково ще демонстрират пред бургаски учнициавтентични техники за боядисване на яйца и празничните ритуали, съпътстващихристиянския празник.

Традиционното детско арт ателие за боядисване на великденскияйца "Пъстър, шарен Великден" ще бъде на 19 април (събота) от 11.00часа отново в градинката до Часовника. Конструкция на кошница с диаметър около1.5 м. ще се плете с върбови клонки. В кошницата ще се поставят изрисувани отучастниците в ателието 60-сантиметрови яйца от папиемаше. Около кошницата ще сепозиционират еднометрови яйца от стиропор, които децата ще изрисуват сводоустойчива блажна боя. 

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега