Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски акробати представят страната ни на Летните младежки олимпийски игри

Бургаски акробати представят страната ни на Летните младежки олимпийски игри

Страната ни дълго време нямаше представители на такова ниво на световен форум.

Мариела Костадинова и Панайот Димитров ще представят страната ни на Летните младежки олимпийски игри, които ще се проведат в Буенос Айрес - Аржентина, от 11 до 23 септември, информират от пресцентъра на Община Бургас. Двамата спечелиха квота за участие в Олимпиадата по време на Световното състезание по акробатика за възрастовите групи, което се проведе в Антверпен - Белгия. Двойката влезе във финала с четвърти резултат след квалификациите и зае 4-то място в крайното класиране.

До финала на Световното състезание достигнаха представители от Казахстан, Русия, Португалия, България, Беларус, Украйна, Израел и Великобритания. Класирането на българските акробати е безспорен успех, след като страната ни дълго време нямаше представители на такова ниво на световен форум.

Кметът Димитър Николов се срещна с Мирела Костадинова, Панайот Димитров, личния им треньор Гергана Денева и хореографа Диана Колева. Община Бургас ще помогне на акробатите с осигуряването на условия, при които те да водят индивидуална подготовка до участието им в игрите.

"Гордеем се с вас, пожелавам ви да представите по най-достойния начин Бургас и страната ни по време на Младежките олимпийски игри в Аржентина", пожела на младите състезатели Николов. На срещата присъстваха още зам.-кметът д-р Лорис Мануелян и началникът на отдел "Спорт, превенции и младежки дейности" Веселина Деведжиева.

Мариела и Панайот са състезатели на Клуб по спортна акробатика "Бургас". Личният им треньор Гергана Денева е световен шампион за младежи и вицеевропейски шампион за жени. Освен хореографа Диана Колева, с младите надежди на спорта работи и националният треньор Драгомир Драганов.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега