Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски водолази с екоинициатива #onefishoneplastic

Бургаски водолази с екоинициатива #onefishoneplastic

Целта е гмуркането да не бъде само с улов, но и почистване на морето.

С началото на сезона клуб "Черноморец" поде еко инициатива за чисти води. Състезателите от бургаския тим, предизвикват другите клубове и запалените по подводния и спортен риболов в страната да се включат в международната кампания #onefishoneplastic, заедно с тях. Гмуркането да не бъде само с улов, но и почистване на морето. Всеки, който уцели риба, но открие и отпадък от пластмаса да "улови" и него.

"Целите са две  - да не се прекалява с улова (и една риба е достатъчна) и да се почисти морето от отпадъците. Можете да бъдете добрия пример, като след като уловите риба, но и отпадък се снимате с тях и я споделите във Фейсбук.  Ще е чудесно, ако тази идея бъде споделена от повече хора. Надяваме се, че мисленето ни по отношение на морето, ще се промени, било то и с такива малки крачки", пишат състезателите на "Черноморец" - Бургас на страницата на клуба във Фейсбук.

Междувременно стана ясно, че състезателят от КПР "Черноморец" Бургас, Валентин Люцканов застана втори на първото за сезона състезание по подводен риболов, част от надпреварата за Купа България. Резултатът му от 12 валидни риби и 8065 точки е почти равен с този на първенеца в турнира - Анастас Бъчваров от КПР "Марлин"- Приморско. Той регистрира 12 валидни риби и достигна 8365 т.

Надпреварата се проведе в акваторията на Приморско, от където е  третият състезател, грабнал бронза - Стоян Сираков с 3795 т.  За Купа "Стела Марис" се състезаваха общо 53-ма гмуркачи от 10 клуба на страната.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега