Адрес за кореспонденция

гр. Бургас, Изгрев 23/2/3/п.к.9

Телефон за връзка

+359 879 47 29 18

+359 879 47 69 18

Email

info@poligraff.net

info.poligraff@gmail.com

Бургаски гимназисти се запознаха с опасностите от безконтролното общуване в интернет

Бургаски гимназисти се запознаха с опасностите от безконтролното общуване в интернет

Прокурор Григорова заостри вниманието на младата аудитория с факта, че в България има над 200 разпространители на Интернет, като за сравнение в Германия има само 6.

Деветокласници от бургаската ПГРЕ "Г. С. Раковски" се запознаха с опасностите от безконтролното общуване в интернет. "Френската" гимназия бе първият домакин на първата среща от разяснителната кампания, инициирана от Бургаската апелативна прокуратура, Общината и МВР.

Лектори на открития урок бяха г-Румяна Арнаудова – говорител на главния прокурор на Република България, Йовита Григорова - зам. апелативен прокурор при АП-Бургас, Десислава Василева – секретар на Комисията за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни при Община - Бургас и Ваня Кънева – инспектор в „Икономическа полиция“ при ОД на МВР –Бургас.

По време на срещата бяха представени реални примери на изнудени деца, включително от педофили. Учениците бяха запознати с възможностите си за реакция, ако лично те бъдат засегнати от зложелатели в мрежата. Пред децата прокурор Арнаудова съобщи, че техни връстници от цялата страна също ще бъдат обучени като тях. Кампанията стана национална и ще се провежда с подкрепата лично на главния прокурор г-н Сотир Цацаров.

Прокурор Григорова заостри вниманието на младата аудитория с факта, че в България има над 200 разпространители на Интернет, като за сравнение в Германия има само 6. Скоростта на Интернет в нашата страна е изключително бърза, което ни отличава от другите държави в Европейския съюз. Тези факти предпоставят едно засилено присъствие на зложелатели и дори педофили в Интернет.

Григорова добави, че престъпленията в мрежата са на трето място в класацията на Европол по най-често случващите се на територията на Европейския съюз. Тя обрисува профила на педофила и запозна децата с възможностите им за сигнализиране на прокуратурата в случай на престъпно поведение срещу тях.

Василева и Кънева демонстрираха нагледно как действат зложелателите в Интернет пространството, какви са техните подходи за кражба на профили в социалните мрежи и как да се предпазят при подобен подход. На децата бе прожектиран специален филм, който показва как действат изнудвачите през социалните мрежи и докъде могат да достигнат ако бъдат лековерно допуснати сред приятелите на учениците.

В Бургас инициативата ще продължи и през следващите месеци, като освен в ПГРЕ "Г. С. Раковски" лекции ще бъдат изнасяни и в още пет професионални гимназии.

ПОМОГНЕТЕ НА НОВИНИТЕ ДА ДОСТИГНАТ ДО ВАС!

Благодарим ти, че си тук и че предпочиташ нашите новини!

Посещавайки PoligrafF.NET, ти подкрепяш свободата на словото и независимата журналистика.

Ние имаме нужда от твоята помощ, за да продължим напред!

Всяко дарение ще бъде предназначено за екипа на PoligrafF.NET.

Банкова сметка

Име на получател: Пи Ар Авеню ООД

IBAN: BG14FINV91501004501513

BIC: FINVBGSF

Основание: Дарение за PoligrafF.NET

Свързани новини

Редакцията на "PoligrafF" не носи отговорност за коментарите под новините. Коментарите подлежат на администраторски контрол като всички нецензурни, расистки, обидни и рекламни коментари ще бъдат изтривани.

Добави коментар

НЕ ПРОПУСКАЙ!

Инсталирайте безплатно PoligrafF.NET на Вашия телефонДобавиНе сега